Thursday, November 30, 2023
HemViralSportsMomentsHäpnadsväckande cykelrån lämnar äldre Pretoria-ryttare med knivhugg bland förhöjda trafiksäkerhetsproblem

Häpnadsväckande cykelrån lämnar äldre Pretoria-ryttare med knivhugg bland förhöjda trafiksäkerhetsproblem

Trots lekfullheten med att trampa, uppvisar cykelturer ofta farliga risker. En liknande incident inträffade i Pretoria, som förmörkade den fridfulla morgonturen för en invånare. 57-åringen råkade ut för en tragisk prövning som lämnade samhället i chock medan han njöt av en lugn resa. Freddy Strydom cyklade längs banorna och hamnade i ett hörn av tre hotfulla figurer mellan R21 och M18 i Centurion. De utgjorde livsförändrande hot och traumatiserade den äldre ryttaren med ofattbara konsekvenser.

Den olyckliga cyklisten, som kommer från Midstream Estate, ska ha rest med en grupp på 12 medcyklister den tragiska lördagsmorgonen. Den solkysste cykelsatsningen gick bra när, plötsligt, dess lugn krossades av de tre angriparna som kom i deras väg. Strydom, placerad längst bak i denna trampgrupp, blev tyvärr det primära målet för dessa brottslingar. I ett chockerande våldsdåd korsade de mänsklighetens gränser och högg den stackars mannen med dödliga punkteringar. Deras motiv? Att stjäla något som han älskade.

Oförglömliga gatustölder lyfter fram cykelrisker

Utan förvarning slog de hänsynslösa männen av honom från cykeln, men tyvärr var det bara början på hans lidande. När de fruktansvärda slagen landade omedvetet, blev den cyklande mannen förstummad, utan att svara med en kamp tillbaka. De andra cyklisterna hörde hans kyliga rop på hjälp och skyndade tillbaka till platsen på nolltid, bara för att hitta Strydom som kämpade för sitt liv när han låg på marken. De fruktansvärda effekterna fick honom att blöda kraftigt medan trion flydde in i de närliggande buskarna efter att de ryckt bort hans älskade åktur.

Japan Cycling Team väskor tre guldmedaljer på Asiad

På ett ögonblick fann Strydom att hans glada cykeltur förvandlades till ett dödligt utbyte, som trasslade in sig i en svår kamp mot döden. Med varje ögonblick som räknades ringde hans gruppmedlemmar omedelbart efter medicinsk hjälp, men deras avlägsna läge ökade eländet. Eftersom de hade svårt att spåra dem, hoppades de på bättre kommunikation när en cyklist kom fram. Lyckligtvis gick den omtänksamma mannen tillbaka för att hämta sin pickup och använde den för att transportera Strydom medan cykelgemenskapen bad för hans återhämtning.

Tragiska förseelser väcker säkerhetsproblem

Med tanke på hur allvarliga cykelentusiastens fysiska skada var verkade behandlingen som en kapplöpning mot tiden. Strydoms dotter, Rene Le Grange, bröt ihop efter att ha fått nyheten från sin mamma, som informerades av gruppen. Sorgligt nog landade knivhuggen på hans rygg och lämnade en åtta centimeter lång rivsår nära hans ryggrad. Med ytterligare ett upprörande slag beräknades det attackerande vapnet vara ett stort, egentillverkat blad, en avslöjande som underströk attackens brutalitet.

Anmärkningsvärt nog kämpade Strydom tillbaka i tiden och kom till ett stabilt tillstånd medan intensivvårdsavdelningen (ICU) hjälpte till med hans vård. Snart var han tvungen att genomgå en operation som åtgärdade hans inre problem medan ett dräneringsrör var fäst för att suga ut resterande blod. Allvarligheten i situationen betonades av hans kirurg, som nämnde hur Strydom hade en oerhört lyckligt lottad att vara vid liv. Han utvecklade vidare att bladet hade missat sin huvudsakliga aortaartär med bara två millimeter, vilket i slutändan räddade den cyklande mannens liv.

Medan Freddy Strydoms familj känner sig lättad efter hans tillfrisknande, är de fortfarande oroliga för vad som väntar, med tanke på hans känsliga ålder och omfattningen av hans sår. I hopp om goda nyheter ifrågasatte cyklisterna rånarnas fräckhet, eftersom lokalbefolkningen lämnades skakad och bedrövad. När han fortsatte att kämpa mot varje hinder, väckte Strydoms traumatiska upplevelse gränslösa farhågor om säkerhetsföreskrifter.

RELATED ARTICLES

Mest populär