Friday, February 3, 2023
HemNBA"Hans skelett var stort": 1200 kg vikt förstörde Shaquille O'Neals kropp bortom...

“Hans skelett var stort”: 1200 kg vikt förstörde Shaquille O’Neals kropp bortom reparation

Shaquille O’Neal var bland de tyngsta spelarna i NBA under sina speldagar. Hans 7’1 höjd kompletterade hans muskulösa kropp, vilket gör honom utan tvekan den mest dominerande idrottaren i ligan. Los Angeles Lakers-legendarens dominans hjälpte honom att uppnå fyra NBA-mästerskap trots att han ådragit sig ett antal skador under åren. Eftersom han vägde över 300 kg var det en syn att skåda på banan att bevittna Shaqs atletiska förmågor. Men hans starka byggnad resulterade också i att han lade till 1200 lbs vikt på hans ram medan han spelade, vilket påverkade hans kropp kraftigt.

Nyligen pratade tidigare Lakers atletränare Gary Vitti om hur Shaqs långa och muskulösa fysiska drag påverkade hans kropp, i dokumentserien “From Shaquille to Shaq”. Vitti berättade att O’Neal var tvungen att bära en svindlande vikt på sin ram när han var på banan.

Ex-Lakers tränare avslöjar hur vikten påverkade Shaquille O’Neal

Shaquille O’Neal var känd för sitt fysiska spel. På grund av hans enorma ram, spelade spelare ofta mer fysiskt mot Shaq och Lakers-legenden avstod aldrig från att ge tillbaka tjänsten. Som ett resultat skulle han ofta få dåliga fall vilket resulterade i ett antal skador. Vitti berättade nyligen om orsaken bakom de skador som Shaq ådragit sig under åren.

I det tredje avsnittet av Shaqs dokumentär, sa Gary Vitti, “Du vet, Shaq var en stor kropp. Hans skelett var stort, det kunde hantera all den vikten (pauser), till en viss punkt.”

“Och ju mer vikt du har på kroppen, desto svårare är det. För när det gäller markkraft handlar det om fyra gånger kroppsvikten. Så om Shaq väger 300 lbs och han vägde mer än 300 lbs, så är det ungefär 1200 lbs på hans ram för varje steg han slår i golvet, tillade han.

Vitti räknade med att O’Neal hade ett stort skelett för att stödja hans 7 fot långa kropp. Trycket som hans ram fick på grund av sin vikt var dock ganska stort. Dessutom sa Vitti att varje gång Shaq landade på hans fötter var vikten som hans ram kände fyra gånger hans kroppsvikt.

Veterantränaren förklarade vidare att den 15-faldiga All-Stars vikt ledde till mycket press på hans ram, vilket resulterade i många skador och kämpande konstant smärta. Trycket var inte heller snällt på Dieselns knän, vilket också saktade ner honom i de senare skeden av hans lysande karriär.

Shaq hittade en lösning för smärtan

I avsnittet erkände Shaq att han led av många bisarra skador. Men Lakers-legenden hävdade att de aldrig har upplevt problem med hamstring, knä, ACL eller MCL. Han led av skador som en bruten tumme, trasig knäkapsel, fingerskador och höftledsreumatism, vilket ställde honom utanför banan under korta perioder.

Shaquille O’Neal lärde sig dock att spela genom smärta under åren. Trots skadorna kunde Shaq komma till domstolen på grund av sin ritual. Lakerslegenden berättade att han hade en ritual med att ta smärtstillande medel innan matchen som hjälpte mot smärtan.

Således orsakade Shaqs massiva kroppsbyggnad några allvarliga skador på hans kropp under åren, vilket också resulterade i ett antal operationer.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär