Wednesday, December 6, 2023
HemOlympics"Hängde på mina tänder": Lance Armstrong beskrev en gång sitt karriärföränderliga ögonblick...

“Hängde på mina tänder”: Lance Armstrong beskrev en gång sitt karriärföränderliga ögonblick när han tog sig an ett “s**tty Team”

Den tidigare cykelmästaren Lance Armstrong behöver ingen presentation. Noterbart, efter att han anklagades för dopningsanklagelser, gick alla hans erkännanden och medaljer förgäves. Och hans extremt framgångsrika värld förändrades drastiskt till en hög av misslyckanden.

Alla hans medaljer och troféer togs bort, och till och med hans cancerstiftelse skar banden med honom. Dessutom togs alla hans rekommendationer från honom och hans kändisstatus försämrades. På nolltid blev 7X Tour de France-mästaren bara en vanlig person med massiva misstag i sitt förflutna. I en intervju 2013 förklarade Lance sin upplevelse av comebacken 1998 Vuelta a España.

Lance Armstrong berättar om sin comeback 1998

Lance Armstrong är en legendarisk cyklist som blev professionell triathlet bara vid 15 års ålder. Men cykling var hans starkare individuella sport än simning och löpning. Därför valde Armstrong att fokusera på cykling. Fram till 1996 var Armstrong en etablerad cyklist med flera rekord i sitt namn. Tyvärr var Armstrong tvungen att ta en paus från sin karriär och kom tillbaka igen 1998.

2013, när en intervjuare frågade Lance om 1998 Vuelta a España. Han svarade: “Det enda – uppenbarligen är Vueltan inte Touren eller Girot – är att jag var superlätt, mycket lättare än jag någonsin varit i min karriär. Du kan se det på bilderna, men det förhållandet mellan kraft och vikt var bättre, och jag var otroligt motiverad.”

Han fortsatte, “Vi försökte fortfarande ta oss förbi som det här laget. Posttjänsten vid den tiden var ett skit-lag, och vi tog som **tty team till Vueltan. Vi tog några lyckliga raster också. Sh*t, första dagen var det en split, den allra första dagen, och 200 killar delade i två. Och jag var den 99:e killen som klarade det. Jag hängde i skinnet på mina tänder. Inga hemligheter och om du tittar på tävlingen hade du några explosiva klättrare som [José Maria] Jimenez, men det hade du också [Abraham] Olano vinner…”

Det påtvingade avbrottet i karriären 1996

1996 var Lance Armstrong på toppen av sitt spel och skapade flera rekord. Han kom gradvis till högre världsranking. Men vid den tiden började Armstrong möta olika problem med sin hälsa, som trötthet, vilket påverkade hans prestation.

När han testades fick han dessutom diagnosen testikelcancer och var tvungen att ta en paus från sporten tills han blev frisk igen. Det var ett karriäravbrott som spårade ur hans framgång under några år. Men han kom tillbaka extremt starkare och vann sju back-to-back Tour de France från 1999 till 2005.

Efter bakslaget i karriären kom han tillbaka starkare 1998 och presterade utmärkt sedan dess. Men alla hans prestationer mellan 1999-2005 fråntogs 2012 av USADA när han bevisades ha använt illegala droger under sin karriär.

RELATED ARTICLES

Mest populär