Sunday, December 10, 2023
HemTennis"Händer inte för henne" - Ultimate 2024 deadline för Jessica Pegula ges...

“Händer inte för henne” – Ultimate 2024 deadline för Jessica Pegula ges av 41-åriga tennistränare

Den amerikanska tennisstjärnan Jessica Pegula har etablerat sig som en konsekvent topp 10-spelare på WTA-touren de senaste åren. Men hon jagar fortfarande den svårfångade första Grand Slam-titeln. Enligt hennes långvariga tränare, Simon Rea, kan 2024 bli Pegulas sista chans att slå igenom på majors.

Jessica Pegula var nära att nå semifinalen i Australian Open tidigare i år, innan hon förlorade mot eventuella mästaren Ashleigh Barty i kvartsfinalen. Gräs har dock inte varit hennes starkaste yta eftersom hon ännu inte har tagit sig förbi den tredje ronden i Wimbledon. Enligt Rea kommer Pegula att behöva höja sin nivå på Londons gräsmattor nästa år. “Grässäsongen kommer att bli väldigt viktig för henne nästa år. Hon har gjort kvartsfinaler i slam på andra ytor men behöver ett djupt lopp på Wimbledon för att bevisa att hon kan göra det på gräs också, säger tränaren.

Nära men ingen cigarr på majors för Jessica Pegula än så länge

Jessica Pegula har haft enorma framgångar på touren, efter att ha nått en karriär-hög ranking som nummer 5 tidigare i år. Men hon har ännu inte tagit sig förbi kvartsfinalen i något Grand Slam-evenemang. När han talade om detta i en tennispodcast, kände Rea att Pegula måste göra det bästa av den kommande säsongen.

Simon Rea är säker på Pegulas färdigheter, men han är också oroad över hennes framtid. “Jess är så konsekvent och så väl avrundad och har inte kunnat bryta igenom den barriären eller glastaket i kvartsfinalerna i slam. Och jag undrar bara var 2024 är året för om det inte är det kanske det inte händer för henne. Så det är hon vi har sett uppkomsten av Gauff i New York, och vi har sett Sabalenka och Rybakina och skadan som de kan göra i dessa grand slam-mästare.” sa den 41-årige tränaren.

Simon Rea påpekade att yngre amerikanska stjärnor som Coco Gauff redan har etablerat sig som Grand Slam-mästare. Spelare från andra nationer som Iga Swiatek, Aryna Sabalenka och Elena Rybakina har också säkrat stora titlar de senaste åren. Detta har ökat konkurrensen för Jessica Pegula i de senare omgångarna av Slams. “De har kunnat slå igenom det där taket. Men jag tror att 2024 representerar en fantastisk möjlighet för Jess Pegula att ta nästa steg och bli nästa som gör det, tillade Rea.

Är 2024 Jessica Pegulas sista chans?

Simon Rea har arbetat med Jessica Pegula i över ett decennium nu och förstår hennes spel utan och innan. Han tror att 28-åringen besitter all-court-spelet för att lyckas i majors. Hon kommer dock att behöva behålla lugnet i tighta matcher. “Jess har alla vapen och färdigheter som krävs. Det handlar om att hålla nere nerverna i de där pressade situationerna och ta de möjligheter som kommer i din väg”, förklarade Rea. Han tillade att Pegulas konsekvens gör att hon kan dominera men att stänga stora vinster har varit utmanande hittills.

Jesica Pegula hoppas kunna avsluta året på topp genom att kvalificera sig till WTA-finalerna i Fort Worth, Texas. En stark avslutning på säsongen 2022 kan ge henne den fart som behövs för ett djupt Slam-lopp nästa år. Tiden kan dock bli knapp för amerikanen när hon närmar sig sitt sena 20-tal. Enligt hennes erfarna tränare Simon Rea kan 2024 vara Pegulas sista chans att uppfylla sin potential i majors. Vad tror du?

RELATED ARTICLES

Mest populär