Monday, December 4, 2023
HemNews"Han ville inte att det skulle hända": NHL-GET Wayne Gretzky avslöjade en...

“Han ville inte att det skulle hända”: NHL-GET Wayne Gretzky avslöjade en gång den största orsaken bakom sin ökända handel med Los Angeles Kings

Wayne Gretzky är en av de största ishockeyspelarna genom tiderna. Att ha spelat i över två decennier i NHL samtidigt som man är i toppen av spelet är ingen lätt bedrift. Men den kanadensiske ishockeylegenden gjorde det med stor stil. Även efter årtionden av hans pensionering har ishockeysporten ännu inte hittat någon lika bra som Gretzky.

Även om Gretzky kom från en avlägsen plats i Ontario, på grund av sitt spel, blev han snart ett känt namn i Kanada och USA. Gretzkys lysande karriär började på Edmonton Oilers. Men till hans missnöje bytte lagägarna bort honom till Los Angeles Kings.

Wayne Gretzky och historien bakom hans kontroversiella handel

Efter sin första officiella värvning med Edmonton Oilers hjälpte Gretzky laget att ta sitt fjärde Stanley Cup-mästerskap på bara fem säsonger. Men 1988 chockade Oilers NHL-världen efter att de tillkännagav handeln med Gretzky till rivalerna Los Angeles Kings.

Enligt många rapporter ville “The Great One” aldrig lämna Oilers. En gång under 2016, under en intervju med Graham Bensinger, erkände Gretzky att han aldrig ville lämna laget. Och han resonerade med den dåvarande Oilers-ägaren Peter Pocklington för detsamma.

När han tittade på det ur en affärsmässig synvinkel sa Gretzky: “Han såg på mig som en av de 20 spelarna. Jag förstod det nu. På den tiden förstod jag det inte. Du vet att affärer är affärer.” Pocklington hade dock vid flera tillfällen hävdat att NHL-legendaren ville lämna klubben och ansluta sig till Kings.

Men under intervjun erkände Gretzky att han aldrig hade tänkt på att lämna Oilers. “Självklart skälet till att jag blev bytt, jag skulle inte skriva på en förlängning. Och det var inte det att jag inte skulle skriva på, det var mer på grundval av utseendet, “Låt mig spela året ut och i slutet av året, vilket verkligt mikrovärde än är, jag vill inte gå någonstans helt ärligt. ,’ och från hans sida ville han inte att det skulle hända”, avslöjade NHL GOAT.

Även efter 21 år debatterar NHL-fans om denna ökända handel och undrar vem de ska skylla på för en sådan situation.

Gretzkys stint med Kings

Strax efter att han kom till Los Angeles Kings 1988, utsågs Gretzky till lagets suppleant. Gretzkys sång var toppen för Kings eftersom de hade sin bästa start någonsin, vann fyra raka matcher och kvalificerade sig enkelt till slutspelet.

Körsbäret på toppen var dock när Gretzky spetsade sitt lag till en episk serieseger mot sitt gamla Edmonton Oilers-lag i en Stanley Cup. Under sin tid med Kings slog Gretzky Gordie Howes 14 år långa NHL-rekord och blev historiens ledande målskytt.

Allt eftersom åren gick skapade legenden och slog flera andra rekord under de följande åren. Slutligen, 1996, begärde Gretzky en byte från Kings och gick med i St. Louis Blues för nästa säsong.

RELATED ARTICLES

Mest populär