Friday, February 3, 2023
HemBasketball"Han var nere längst ner på listan": Bulls-legenden Dennis Rodmans ämbetstid i...

“Han var nere längst ner på listan”: Bulls-legenden Dennis Rodmans ämbetstid i Chicago kanske aldrig hade blivit verklighet om NBA Hall of Famer hade fått hans önskan

Kan man föreställa sig Chicago Bulls på 90-talet utan Dennis Rodman? Tydligen kunde det ha varit en verklig möjlighet. Tidigare huvudtränare och även en NBA Hall of Famer hävdade att Dennis Rodman “var längst ner på listan” innan han kom till Bulls-laget. Dennis Rodman byttes till Chicago Bulls 1995 från San Antonio Spurs.

Phil Jackson, dåvarande tränaren för Bulls, påminde om att förstavalet för lagets rebounder var Derrick Coleman. Det verkar som om Rodman inte ens talades om i samma andetag som hans namn stod längst ner på listan.

Phil Jackson tog dock ett alternativt beslut. John Paxson, assisterande tränaren kom ihåg hur Jackson tog några dagar att bearbeta om han kunde träna Rodman. Paxon förklarade att Jackson så småningom spelade en stor roll i att få Rodman i utbyte mot Will Perdue.

Tidigare Bulls-spelare sa: “Han kontrollerade Dennis genom att inte försöka kontrollera honom”. Så franchisen lät Dennis Rodman vara Dennis Rodman så att han kan ta sitt fulla jag till bordet. Phil Jackson var fast och överseende på samma gång och litade på att Rodman skulle träna och studera spelband.

Med en redan mäktig duo i Scottie Pippen och Michael Jordan, väckte Dennis Rodman och Chicago Bulls förödelse för andra lag. Phil Jacksons coachning hade enorma fördelar med var och en fyllde tomrummen för en annan och vann tre mästerskap i en rad.

Dennis Rodman trivdes under Jackson

Rodman blev ännu mer känd som en effektiv rebounder och försvarare under sina tre år med Bulls. Han ledde ligan i 7 säsonger i rad för returer. Rodman avslutade också med över 4 000 offensiva returer under hela sin karriär.

I en intervju sa Phil Jackson att deras band stärktes av deras intresse för den indianska kulturen. Jackson erkände att han hade ett björnklohalsband och ett sköldpaddsskal som värdefulla artefakter. Rodman var imponerad eftersom han också hade ett halsband från Ponca-indianerna.

Dennis Rodman verkade tacksam för att ha en person med gemensamma intressen. “Phil insåg att jag var annorlunda, man”. Den typen av behandling var till skillnad från vad han fick från San Antonio Spurs. Men Phil Jacksons acceptans kan ha gjort stora saker för Dennis Rodman. Det skulle definitivt inkludera att ge honom Bulls rebounder-plats.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär