Sunday, December 10, 2023
HemSoccer"Han var inte bara en hjälte för mig" - David Beckham säger...

“Han var inte bara en hjälte för mig” – David Beckham säger att han valde “23” bara på grund av NBA-legenden Michael Jordan – Sportprat

Real Madrid, 2003, landade David Beckham från Manchester United i ett högprofilerat drag. Han tillbringade fyra säsonger i Real Madrid innan han flyttade till LA Galaxy, en MLS-klubb. Han brukade bära nummer 7 innan men bytte till 23 i Madrid och La Galaxy. Michael Jordan kan ha varit en stor anledning till bytet.

Real Madrid var då känt för Galactico-värvningen. Det var Florentino Perez första regeringstid som ordförande i klubben. Han signade många kända fotbollsstjärnor under den tiden, och David Beckham var en av dem. Beckham delade i sin bok historien om att han valde tröjnummer när han skrev på för Real Madrid.

Michael Jordan klädd i 23 inspirerade David Beckham att välja 23 i Real Madrid

När flytten väl var gjord till Real Madrid var frågan om han kommer att få sin favorittröja nr 7 i klubben. Raul bar tröjan då i Real Madrid. Beckham berättade historien om hur han valde tröja nr 23 i sin självbiografi.

Beckham skrev, “På baksidan: 23 med ‘Beckham’ över siffrorna. Ingen visste, utanför klubben, vad mitt lagnummer skulle bli. Jag hade funderat länge på vilket nummer jag skulle välja bland de som inte redan bars av de andra spelarna. Till och med Real hade inte fått reda på det förrän sent föregående kväll när jag ringde dem från hotellet med mitt slutgiltiga beslut. Det kom ett plötsligt utbrott av slutare som klickade på ett par hundra kameror. Jag kunde höra röster ute i hallen: “Veinte y tres.” Tjugotre. Sedan, en stund senare: ‘Michael Jordan. Michael Jordan.’ Han var inte bara en hjälte för mig då.”

Klubben bad Beckham att välja bland några få tröjnummer kvar. Det första alternativet han fick var nr 23, och han bestämde sig direkt. Beckham beundrade NBA-legenden Michael Jordan mycket, och han var en inspiration för honom. Han har då och då pratat om Jordan och hur han har inspirerat honom under hela sin karriär.

Beckhams misslyckade övergång till FC Barcelona

Alla förväntade sig att David Beckham skulle ansluta till FC Barcelona från Manchester United. De två klubbarna fortsatte med att tillkännage överenskommelsen mellan dem om övergången. Joan Laporta, Barcelonas nuvarande president, som också var klubbens ordförande 2003, avslöjade det misslyckade försöket att värva Beckham.

Real Madrid var angelägna om att lägga till Galactico 2003, och Florentino Perez riktade siktet mot Beckham. Han gjorde allt för att få Beckham till Bernabeu och lyckades. Det var en andra chock för rivalerna Barcelona efter Luis Figo. Barcelona fortsatte med att värva Ronaldinho i samma transferfönster.

David Beckham gjorde över 150 matcher för Real Madrid och gjorde mål vid 20 tillfällen. Han vann La Liga under sin sista säsong i Real Madrid. Låt oss veta vad du tycker om Beckhams beundran för Michael Jordan och hans misslyckade flytt till FC Barcelona.

RELATED ARTICLES

Mest populär