Saturday, December 9, 2023
HemBodybuilding"Han var en klar vinnare": 6x Mr. Olympia Dorian Yates hade inga...

“Han var en klar vinnare”: 6x Mr. Olympia Dorian Yates hade inga tvivel om att den ‘persiska vargen’ Hadi Choopan borde ha vunnit över Derek Lunsford

I år var Mr. Olympia 2023 en hård match i kategorin Men’s Open mellan Hadi Choopan, Derek Lunsford, Samson Dauda och Brandon Curry. Alla förväntade sig att Choopan skulle säkra sin titel även denna gång, precis som han gjorde förra gången. Lunsford vann dock Mr. Olympia open division och blev den första kroppsbyggaren att vinna i två olika divisioner i tävlingen. Efter att tävlingen var över fanns det också en kontroversiell åsikt att Persian Wolf stormade av scenen när de poserade. Det klargjordes dock av Lunsford på konferensen när han talade om känslorna som ett kroppsbyggarproffs går igenom.

Mitt i allt detta tror veterankroppsbyggare som Samir Bannout och Dorian Yates fortfarande att Hadi Choopan borde ha vunnit. Låt oss se varför de tycker så.

Dorian Yates förväntade sig att den persiska vargen skulle vinna

I podcasten Muscle and Fitness satte sig veteraner som Chris Cormier, Milos Sarcev, Dorian Yates och Vince Taylor för ett samtal om Mr. Olympia 2023. De gick direkt till saken om vem som skulle ha vunnit och vad som var konditioneringen av varje mästare i bodybuilding. De samtalade om vad några av dem saknade och vad de hade för nytt till bordet.

När han pratade om Men’s Open-divisionen hade Dorian Yates en stark åsikt om vem som skulle ha vunnit, och enligt honom borde det ha varit Hadi Choopan. Han sa, “Förra året såg jag Hadi personligen som jag inte har sett…” The Shadow fortsatte, “Så det är svårt att säga exakt men bara utifrån det ser det lite större ut, kanske inte så svårt som tidigare men ändå skulle jag säga han var en klar vinnare när det gäller total balans och täthet och musklernas kondition som om han fortfarande var vinnaren. Oavsett om det var den bättre versionen eller inte.”

Han förklarade varför den persiska vargen borde ha vunnit genom att ge ordentliga tekniska aspekter, såsom hans konditionering, och total täthet av muskler samt balansen. Till och med Milos Sarcev håller med Yates och anser att Hadi Choopan borde ha vunnit.

Milos Sarcev pratar om Men’s Open divisionsbeslutet

Den serbiske tränaren och kroppsbyggarproffset dök nyligen upp i RxMuscle och gav sin åsikt om vinnaren av herrarnas öppna division. RxMuscle delade en video på sin YouTube-kanal med titeln “HEATED WRAPUP! HAR DEREK FÖRTJÄNT VINNER?” Den serbiske tränaren Milos Sarcev sa: “Han kunde ha blivit fyra gånger Olympiamästare nu, och han fick en etta och förlorade, så han försvarade inte titeln. I den här typen av tillstånd ligger hela landet bakom honom. Det är en stor besvikelse även om Derek är hans lagkamrat och en vän, du vet vad jag menar, du vet på scenen att de inte är vänner och att de är rivaler. Han var besviken.” Dave Palumbo svarade att “det är lätt att vara vän med någon när du slår dem.”

“När det svalnar är det värst”: Arnold Classic Champion Bodybuilder Lambast 182 miljarder dollar värd amerikansk snabbmatsfranchise

Den serbiske kroppsbyggartränaren höll dock fast vid sin poäng och sa att Hadi Choopan förväntade sig att vinna den här gången, och han hade en fantastiskt balanserad fysik.

Även om han stormade av scenen, gratulerade han senare alla vinnare av alla divisioner på sin Instagram och spred sina lyckönskningar till dem alla. Tror du att han kommer att vinna nästa år? Berätta för oss i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär