Wednesday, December 6, 2023
HemMMA"Han tar inte med något riktigt speciellt till bordet" - Reiner De...

“Han tar inte med något riktigt speciellt till bordet” – Reiner De Ridder ger en opartisk recension om Anatoly Malykhins eftertraktade slagkraft

Två-division ONE världsmästaren Reinier de Ridder är bara några dagar från det tuffaste testet i sin MMA-karriär. Denna fredag, den 2 december, kommer “The Dutch Knight” att sätta sin ONE lätt tungvikts världstitel på spel mot den nuvarande ONE interim tungviktsvärldsmästaren, Anatoly Malykhin.

När de två obesegrade världsmästarna drar igång på Mall of Asia Arena i Manila, Filippinerna, kommer De Ridder att gå in i cirkeln som den längre kombattanten. Han vet dock att hans kortare och tjockare utmanare är en extremt farlig fighter med riktig tungvikts knockoutkraft.

Reinier De Ridder har för avsikt att matcha Anatoly Malykhin även i strejk

Sannerligen, mannen känd som “Sladkiy” har avslutat alla tre av sina ONE Championship-matcher i form av förödande KO. De Ridder, den regerande mellanviktskungen och lätt tungviktskungen, erkänner Malykhins kampstoppande kraft. Ändå är han inte särskilt bekymrad över det.

“Tja, han är farlig, naturligtvis,” sa holländaren. “Vi har sett i hans tidigare slagsmål, han slår ut folk. Han är vild. Han är explosiv. Han är en intressant motståndare, men han tillför inget speciellt till tabellen.” Även om han är en specialist på att kämpa och underkasta sig, går De Ridder in i denna världsmästaruppgörelse övertygad om att han kan hänga med ryssen på fötterna.

Det självförtroendet kommer delvis från den holländska fighterns rygg mot rygg segrar över den tidigare världsmästaren Aung La N Sang i två division ONE 2020 och 2021. I båda dessa matcher undvek De Ridder framgångsrikt “The Burmese Pythons” sensationella slående och världsberömd makt.

Reinier De Ridder har för avsikt att vara vass och lägga nedtagningar till sitt spel

Enligt “The Dutch Knight” är Malykhins ståupparsenal inte bättre än Aung La N Sangs slående.

“Han är farlig, så jag måste verkligen titta på allt och vara väldigt skarp. Men han är inte speciell, säger De Ridder. “Han har en hård högerhand, ganska lik Aung La. Han behöver lite utrymme för att hoppa in med en stor, loopig högerhand, som han fångar folk med ganska ofta. Och så har Aung La bättre sparkar. Och han har en bättre vänsterhand, bättre vänsterkrok.”

För att undvika Malykhins hjärnskakning säger De Ridder att han måste vara på sitt A-spel. Det spelet inkluderar att blanda hans stand-up-repertoar med hans kämpande skicklighet och föra ryssen till mattan när tillfälle ges.

“Så slående sett måste jag komma nära i mitt sortiment. Håll honom i slutet av mina slag. Var skarp och se till att jag blandar ihop det med mina nedtagningar”, avslutade han.

RELATED ARTICLES

Mest populär