Wednesday, February 21, 2024
HemSoccer"Han (Lionel Messi) kommer inte lösa alla problem" - Argentinas VM-vinnande kapten...

“Han (Lionel Messi) kommer inte lösa alla problem” – Argentinas VM-vinnande kapten märker stor skillnad under Lionel Scalonis coachning

Lionel Scaloni är ingen mindre än en räddare för Argentina. Den 45-årige tränaren drog upp en kanin ur hatten genom att leda La Albiceleste till en VM-triumf i Qatar. Även om det inte går att förneka att det var en kollektiv laginsats, har en tidigare argentinsk världscupvinnande skeppare berömt Scalonis hjärna för att ha omgett Lionel Messi med “det bästa han kunde ha hittat.”

Amerikas favoritvideo idag

1978 års FIFA World Cup-vinnare och argentinska ikonen Mario Kempes delade nyligen sina tankar om Lionel Scalonis inverkan på Messi och hans andra landslagskamrater. När han pratade med TR Sports sa han, “Han omgav de bästa i världen (Lionel Messi) med det bästa han kunde ha hittat. Innan Scaloni var det Messi med Argentinas landslag. Nu är det inte; det är landslaget plus Messi. De förstod att han är bäst, men han (Lionel Messi) kommer inte att lösa alla dina problem.”

Den legendariske Valencia-mittanfallaren insisterar på att bara Messi inte är ansvarig för något av Argentinas misslyckanden. Kempes menar att Scaloni och Messis lagkamrater tog ansvar, vilket så småningom tog pressen från La Pulgas axlar. Denna betydande mentalitetsförändring är också anledningen till att Argentina lyckades lyfta Copa America 2021 och det prestigefyllda VM ett år senare.

2024 ger en ny chans för Scaloni och Co. att samlas för ytterligare en bit silver, eftersom den förestående Copa America väntar på dem. De har dragits in i grupp A tillsammans med Peru, Chile, Kanada och Trinidad & Tobago. De kommer säkert att se efter att lyckas med denna del av CONCACAF-turneringen. På tal om det kan vi förvänta oss ett förändrat Argentina för 2024 års Copa America.

Lionel Scaloni och Messi kommer att göra ändringar i Argentinas trupp 2024

För att försvara sin titel hoppas Argentina på att skapa sitt bästa lag, ännu en gång, under manager Lionel Scaloni under månaderna fram till Copa America 2024. Men att ombilda spelarlistan innebär ett dilemma, eftersom att flytta och lägga till spelare till laguppställningen är alltid ett svårt beslut. Ändå föreslås det att vissa spelare kan behöva uteslutas för att höja lagets prestation till de högsta nivåerna.

20 månader efter Finalissima kan Lionel Messi och Argentina möta Italien i en vänskapsmatch: rapporter

45-åringen kommer att sitta ner med kaptenen Lionel Messi för att välja den perfekta truppen. Samtidigt som Scaloni spekulerade i att det skulle kunna bli nödvändigt att bänka några spelare för att maximera lagets potential, underströk Scaloni tuffheten i de val som ligger framför sig. Han betonade också att besluten inte kommer att vara lätta, “varken i fotboll eller i den känslomässiga aspekten.” Vad det än kan vara så är det här några avgörande månader för Argentina.

RELATED ARTICLES

Mest populär