Friday, December 8, 2023
HemBoxing"Han kommer inte att vara så uttömd ...": Med rykten om en...

“Han kommer inte att vara så uttömd …”: Med rykten om en potentiell revansch, Errol Spence Jrs tränare detaljer vad som kommer att bli annorlunda vid 154

Kommer Errol Spence Jr. kunna lösa sig själv mot boxningsmästerskapet av Terence Crawford? Hans tränare bekräftar att han kommer att göra det. Ace boxningstränare Derek James har brutit ner de faktorer som inte gynnade Spence Jr. i hans kamp mot Crawford. Vad är dem? Inte vikten, enligt tränaren.

Den 29 juli gick båda pund-för-pund-kämparna in i ringen på den ikoniska T-Mobile Arena i Las Vegas för att avgöra vem av dem som var den bättre fightern. Insatserna? En historisk sammanslagning av alla titlar i welterviktsdivisionen. Resultatet? En jordskredsseger för ‘Bud’ genom en knockout i 9:e omgången. Efterdyningarna? En vinterrevansch som är redo att återuppliva den ökända konkurrensen.

Derek James spelar bönorna över den eftertraktade Terence Crawford vs. Errol Spence Jr. Rematch

Så snart Spence Jr. medgav nederlag mot Crawford åberopade han rematchklausulen. Det gav honom, den som stod inför förlust, att kalla till omspel. När han pratade om vad revanschen betyder för hans praktikant, sa James: “Du kommer att se honom, du vet? Han kommer inte att vara så uttömd, han kommer inte vara så uttömd eller vad som helst. Jag menar att du kommer att se att du vet?”

Även om valet för en revansch förblev hos Spence Jr, var vikten som kampen kommer att hållas på Bud. Medan den förstnämnda ville att revanschen skulle hållas med en tyngre vikt, drev Bud för en revansch på 147 pund. Många trodde att Spence ville gå upp i vikt eftersom en tyngre vikt kunde innebära att hans chanser till seger var lättare, med tanke på hans längd. Men hans tränare har nu struntat i påståendena.

James avslöjade, “Det var inte problemet, vet du vad jag säger? Bud kämpade en bra kamp. Han hade en bra spelplan, eller hur? Så, givet till honom av hans tränare, så det är inte så att jag menar att han var den bättre killen den dagen.”

Efter att deras första strid hade tagit sin gång fanns det en tydlig konsensus. Bud hade framträtt som den obestridda mästaren i viktklassen. Men hans ryktbarhet hade sträckt sig bortom titlarna han just hade fått. Han var nu en fighter som hade skrivit historia trots att han blev förlöjligad vid flera tillfällen av sina kritiker. “The Truth” fick sin första förlust i en 28-kamp lång karriär. Men Buds hårt kämpade seger kan behöva bli en enhetlig mästare kan ha varit förgäves. Han fråntogs nyligen sin IBF-titel i weltervikt.

Bud förlorar sin enhetliga mästarstatus

Terence ‘Bud’ Crawford har förlorat sitt IBF-mästerskap i weltervikt. Jaron ‘Boots’ Ennis har istället fått kravet på IBF-mästarstatus i weltervikt. Crawfords obestridda mästarstatus, som uppnåddes efter att ha besegrat Errol Spence Jr. för WBC-, WBA- och IBF-titlarna i juli, mötte en vändpunkt med IBF:s beslut. Ursprungligen hade Ennis IBF interimstitel. Han stod vidare som den obligatoriska utmanaren. Efter Crawford vs Spence-kamp, ​​gav IBF mandat Crawford att försvara sin IBF-titel mot Ennis. Ommatchsklausulen aktiverad av Spence ingrep dock i förfarandet.

Även om Spences uppehåll ledde till en försening av mandat till ett interimistiskt försvar, klargjorde det styrande organet att de inte erkänner Spences omspelsklausul som en motivering för Crawfords förbikoppling av ett obligatoriskt försvar. IBF-presidenten Daryl Peoples erkände tillsynen genom att inte implementera en interimistisk utmanare tidigare. Han insisterade på att det var ett administrativt fel snarare än avsiktlig åtgärd.

Den oväntade händelseutvecklingen fick Ennis att nå full mästarstatus och omforma welterviktsdivisionens landskap. Nu, med utvecklingen på gång, genomgår welterviktsdivisionen några intressanta förändringar.

Under tiden, vem tror du att oddsen kommer att gynna för deras revansch? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär