Wednesday, February 28, 2024
HemGolf"Han kommer att saknas": Rory McIlroy och andra europeiska proffs reagerar på...

“Han kommer att saknas”: Rory McIlroy och andra europeiska proffs reagerar på Keith Pelleys nyheter

DP World Tour släppte den chockerande nyheten om att Keith Pelley avgick från vd-posten. 60-åringen har varit med i Touren sedan 2015 och har tagit många avgörande beslut för ligan, från att ta DP World som partner till introduktionen av skottklockan, Pelley var en beundrande ledare för ligan.

Amerikas favoritvideo idag

Han kommer nu att gå med Maple Leaf Sports & Entertainment som den femte presidenten och VD:n för den Kanada-baserade organisationen. När han tjänade värdefulla åtta år i ligan, delade framstående golfspelarna Tommy Fleetwood och Rory McIlroy sina ärliga tankar om hans drag. Den 4x major-mästaren kände sig glad för Pelly av olika anledningar, medan Fleetwood sa, “han kommer att vara saknad.”

Rory McIlroy är upprymd inför Keith Pelleys nästa kapitel

Rory McIlroy spelar för närvarande på Dubai Invitational. Vinnaren av 16x DP World Tour leder för närvarande resultattavlan efter två omgångar. På presskonferensen efter matchen fick McIlroy frågan om hans tankar om att Keith Pelley skulle lämna vd-posten för Europatouren.

McIlroy sa: “Jag är glad för hans skull. Jag tror att jobbet han ska till är ett som han förmodligen har velat ha länge, länge, från Kanada, särskilt Toronto.” Eftersom Pelley är kanadensisk medborgare gör förändringen av position det mycket mer speciellt för honom, eftersom han kommer att återvända för att tjäna sitt lands sportfront. Nordirländaren tyckte att det var “underbart” eftersom Pelley kommer att köra två stora sporter, hockey och basket, i Kanada.

Liksom McIlroy fick även Tommy Fleetwood frågan om sina tankar kring att Pelley skulle lämna Europatouren. Världs nummer femton var glad men framkallade en känslomässig sida när Pelley klev av från DP World Tours ledarskap.

Tommy Fleetwood önskar Pelley det bästa för framtiden

Tommy Fleetwood var lite känslosam över Pelleys avgång från ligan jämfört med McIlroy, och antydde att han var närmare honom. Han sa, “Han kommer att vara saknad” och tillägger att han har varit en “stor figur” för DPWT under de senaste åtta åren. Den 6x DPWT-vinnaren beskrev deras närhet och sa att han är “mycket glad för hans skull med det han har att se fram emot; han kommer tillbaka hem, och det kommer att vara bra för honom.”

Dessutom berättade Fleetwood om Pelleys starka ledarskap under de senaste åren, hoppades att han skulle vara lycklig och önskade honom “allt det bästa” för framtiden.

Med så många förändringar som redan äger rum i golfvärlden skulle det vara spännande att se hur Pelleys avhopp skulle påverka Europatouren och den historiska fusionen på 3 miljarder dollar! Men en sak som verkar vara på sin plats är att han säkert kommer att saknas av europeiska proffs.

RELATED ARTICLES

Mest populär