Friday, February 3, 2023
HemBasketball"Han kommer att saknas": Michael Jordan och Magic Johnson går med i...

“Han kommer att saknas”: Michael Jordan och Magic Johnson går med i NBA World i Mourning Heartbreaking Lost of Hall of Famer, Paul Silas

NBA-världen samlades när de sörjde förlusten av den tidigare NBA-spelaren Paul Silas. Silas var trefaldig NBA-mästare och tränade i ligan i 12 år. Känd som en hård rebounder gick många NBA-legender vidare till sociala medier för att dela sina kondoleanser till Pauls son Stephen och hans familj. Paul Silas började sin karriär redan på 1960-talet. Han spelade i 16 säsonger i ligan med fem olika lag.

En tvåfaldig All-Star, Silas vann två av sina NBA-mästerskap med Boston Celtics och ett med Seattle Supersonics. Efter de tragiska nyheterna gav många före detta spelare sin respekt på sociala medier inklusive Magic Johnson, Michael Jordan, Vernon Maxwell, Shaun Livingston och fler.

Michael Jordan, Magic Johnson och fler utfärdar uttalanden om Silas

Silas hade utan tvekan en inverkan på många människor i ligan. ESPN:s Adrian Wojnarowski släppte ett uttalande från Michael Jordan om Paul Silas bortgång.

En del av hans budskap löd: ”På eller utanför planen åtföljdes Pauls entusiastiska och engagerande personlighet av en anekdot för varje tillfälle. Han var en av de fantastiska personerna i vårt spel genom tiderna, och han kommer att saknas.”

Michael Jordan om Paul Silas bortgång pic.twitter.com/gBwD1QZ2tL

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) 11 december 2022

Magic Johnson delade också ett meddelande på uppdrag av sig själv och sin fru Cookie.

RIP till Hall of Famer, 3X NBA Champion, och min kille Paul Silas. Paul gjorde ett enormt bidrag till basketspelet och kommer att vara mycket saknad! Cookie och jag sänder våra böner och kondoleanser till hela familjen Silas 🙏🏾❤️

— Earvin Magic Johnson (@MagicJohnson) 11 december 2022

Här är några fler reaktioner från tidigare NBA-spelare och legender:

Ge tränare Silas mina kondoleanser hans pappa var en fantastisk man och en bra tränare mycket respekt för Paul Silas och kärlek till familjen @HoustonRockets

— Ron Harper (@HARPER04_5) 11 december 2022

Mina kondoleanser går till tränare Silas och hans familj. Paul Silas var en mycket bra spelare och tränare..RIP 🙏🏾🙏🏾🙏🏾🏀 @HoustonRockets

— mario elie (@marioelie1) 11 december 2022

Mina böner går till familjen Silas. Jag njöt av min tid som spelare med Coach Paul Silas i Charlotte. En stark och ärlig förnuftsröst för mig. Tack Coach! Vila i paradiset 🙏🏽

— Shaun Livingston (@ShaunLivingston) 11 december 2022

Vila i frid Paul Silas. Mina djupaste kondoleanser till Stephen och familjen.

— Vernon Maxwell (@VernonMaxwell11) 11 december 2022

Paul Silas var en gigant i basketkretsar. En stor man. Hade turen att tillbringa ett par säsonger med Paul när han var assisterande tränare hos Suns. Jag känner ingen som har ett dåligt ord att säga om honom – någonsin. En sorglig dag. Mitt hjärta är hos Stephen och familjen. Vila, Paul. https://t.co/Exclr9tkz8

— Rex Chapman🏇🏼 (@RexChapman) 11 december 2022

Många krediterade hans uppträdande på banan som spelare men dessutom som tränare. Noterbart var Silas LeBron James första tränare i NBA.

Som spelare hjälpte Silas till att ta med det enda mästerskapet till den tidigare NBA-serien, Seattle Supersonics, men han gjorde också underverk som tränare.

Paul Silas som NBA-tränare

Hall of Famer började sin tränarkarriär med San Diego Clippers. Han var assisterande tränare för fem olika lag innan han äntligen fick chansen att bli huvudtränare med Charlotte Hornets. Silas ersatte Dave Cowens som fick sparken efter ett rekord med 4-11.

Familjen Fertitta och Rockets organisation är djupt ledsna över bortgången av Paul Silas, far till Rockets huvudtränare Stephen Silas.

Våra innerliga tankar går till Stephen och hans familj under denna svåra tid. pic.twitter.com/EOMSjv23t5

— Houston Rockets (@HoustonRockets) 11 december 2022

Silas lyckades vända lagets öde. Laget flyttade sedan till New Orleans och Silas tränade dem från 1999 till 2003. Förutom hans första år som tränare ledde Silas laget till slutspelet varje år som huvudtränare efter säsongen 1999. Detta inkluderade också två resor till Eastern Conference-semifinalerna.

Det slutade med att han tränade Charlotte Bobcats, nu känd som Charlotte Hornets, återigen 2010. Silas tränade många kända namn som LeBron James och Baron Davis. För närvarande hans son Stefan Silas är huvudtränare för Houston Rockets, i hopp om att följa i sin fars fotspår.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär