Friday, December 8, 2023
HemTennis"Han har inte samma förtroende" - Carlos Alcarazs nederlag överraskar inte Daniil...

“Han har inte samma förtroende” – Carlos Alcarazs nederlag överraskar inte Daniil Medvedev när han fäller ett brutalt domslut

Nitto ATP-finalerna pågår i full gång, och toppspelarna kämpar mot varandra för att säkerställa att de får mästarens krona. Men en av de hoppfulla, Carlos Alcaraz, förlorade sin första match oväntat. Han mötte Alexander Zverev och förlorade i tre set. Nu diskuterade Daniil Medvedev, som kommer efter en fantastisk seger, varför han kunde ha förlorat.

Carlos Alcaraz själv kände sig vantro efter att ha förlorat mot Zverev. Den tyske spelaren presterade dock fantastiskt. Medvedev berättade också om sin fantastiska prestation efter vinsten mot Wimbledon-mästaren.

Daniil Medvedev om Carlos Alcarazs förlust

Carlos Alcaraz mötte Alexander Zverev i sin första omgångsmatch i ATP-finalen. Många trodde att han skulle vinna och gå vidare till andra omgången. Han vann första set efter mycket kamp. Zverev var dock inte klar.

Den tyske spelaren växlade till nästa växel och vann de kommande två seten på blixtrande vis. Alcaraz var förtvivlad efter sin förlust. Daniil Medvedev, som vann sin match mot Andrey Rublev, fick frågan varför han trodde att Alcaraz förlorade i sin första match.

Han sa: “Om du skulle fråga mig för två, tre månader sedan, helt klart. Tennis är en väldigt, väldigt knepig sport. I det här ögonblicket, oavsett anledning, känner vi att Carlos spelar lite långsammare. Han har inte samma självförtroende som han haft under hela året. Detta kan hända alla. Detta hände till och med Novak när han var yngre. Frågan är hur snabbt han kommer att återhämta sig. Kommer det att vara den här turneringen eller nästa år.”

Tillsammans med anledningarna till att Alcaraz saktade ner och inte samlat på sig en liknande nivå av självförtroende, pratade Alcaraz också om Zverev, som spelade fantastiskt mot honom.

Medvedev om Alexander Zverevs fantastiska prestation

Zverev kom tillbaka i det andra setet och vann även det tredje setet för att försegla sin seger mot Wimbledon-mästaren. Medvedev följde matchen uppmärksamt och var imponerad av showen som den tyska stjärnan satte upp. Efter sin vinst mot Rublev berättade Medvedev om den fantastiska prestation Zverev visade för att ta vinsten.

“Du känner att du dör…” – Gudfadern till Daniil Medvedevs dotter, Andrey Rublev har att säga till om deras rivalitet inför ATP-finaltävlingen

”När han förlorade det andra setet visade de hastigheten på slagen, markstagen. Sascha var typ 10 kilometer högre än Carlos. Detta är mycket överraskande. Generellt när jag såg matchen kände vi i början att Carlos inte spelar sitt bästa. Sascha också. Så jag är inte alls förvånad. Till slut blev det en fantastisk kamp och en bra match. Inga överraskningar. Sascha kan också spela bra, serve bra.”

Alcaraz har förlorat sin första match mot en spelare som spelade på en annan nivå. Kan han ta igen det i matcherna framöver?

RELATED ARTICLES

Mest populär