Tuesday, February 27, 2024
HemBasketball"Han hade varit frustrerande för många människor": 19-åriga Tyrese Proctors skada kan...

“Han hade varit frustrerande för många människor”: 19-åriga Tyrese Proctors skada kan vara välsignelse i förklädnad, hävdar NCAA-analytiker

Duke diehards bar långa ansikten när de såg Blue Devils-stjärnan Tyrese Proctor bli skadad i matchen mot Georgia Tech. Sophomore-vaktens fotledsskada fick honom att lämna domstolen på obestämd tid. Även om detta var en hjärtskärande scen för lagets supportrar, ber en sportanalytiker om att skilja sig.

Amerikas favoritvideo idag

Analytikern delar med sig av sitt sinne och kallade Proctors skada som en välsignelse för Blue Devils.

Jeff Goodmans uppfattning

Jeff Goodman är en känd sportanalytiker som nyligen dök upp på The Field Of 68: After Dark, där han satte sig ner med Rob Dauster och Terrence Oglesby, för att ge en uppdatering om Tyrese Proctors skada. Men det är inte det enda han sa, eftersom han också berättade varför Proctors skada kan gynna Duke.

Under samtalet frågade Dauster Goodman om eventuella uppdateringar om Proctor, som han svarade, “Det kommer förmodligen att bli en tre veckor lång skada. Uppenbarligen är det en stukad fotled, så de vet inte, kan han vara tillbaka tidigare, visst! Kan det ta lite längre tid, absolut! Men någonstans tänker de i det intervallet när han blev skadad ungefär tre eller fyra veckor, vid den tidpunkten. Vilket innebär ytterligare två, två och en halv vecka.”

Efter att ha lämnat en uppdatering om sin skada fortsatte han, “Jag vet inte om det här gör så ont som folk tror. För igen, lyssna McCain och Foster får mer av en möjlighet just nu. Tyrese Proctor var inte bra, han hade inte varit särskilt bra hittills. Jag tror faktiskt att det är säkert att säga att han hade varit frustrerande för många att titta på, förmodligen inklusive Dukes tränarstaben eftersom de vill ha mer av dem, de förväntar sig mer av dem. Med hur han spelade andra halvan av förra året och han hade bara inte levererat det än. Så vi får se när han kommer tillbaka men jag tror att det här hjälper dem på något sätt, för återigen tvingar det McCain och Foster att få mer speltid.”

Läs mer: Vem är Reed Sheppards flickvän, Brailey Dizney?

Med Proctor utesluten från spelen på obestämd tid, riktas strålkastarna nu mot Jared McCain och Caleb Foster.

Hur har McCain och Foster presterat hittills?

Duke Blue Devils förlorade back-to-back-matcher under den pågående NCAA-säsongen 2023-24, och när Proctor var ur spelet föll ansvaret att bära laget på nybörjarna Jared McCain och Caleb Foster.

I sin senaste match mot Charlotte 49ers bröt McCain och Foster förlustsviten för sitt lag när de vann matchen med ett slutresultat på 80-56 och det är allt tack vare dessa nybörjare. McCain stack ut mest under den här matchen då han säkrade 3 returer och gjorde 3 assist, medan Foster gjorde 7 poäng och säkrade 3 returer.

Med Tyrese Proctor ute kommer duon att få mer speltid och en scen för att visa upp sina färdigheter.

RELATED ARTICLES

Mest populär