Saturday, December 9, 2023
HemF1"Han gör vad han måste göra - han tävlar bara": Excentriske Lewis...

“Han gör vad han måste göra – han tävlar bara”: Excentriske Lewis Hamiltons F1-ansträngningar går ner i sjön när Max Verstappen får all ära

F1-förare är polare förutom normala individer. Passionen för att tävla med 19 liknande kompromisslösa förare är definitivt svår att replikera. De lägger ner enormt mycket hårt arbete och ansträngning för att vara den bråkdelen av en sekund snabbare än sina konkurrenter. Förre F1-chefen Bernie Ecclestone tycker dock att F1 saknade en renodlad racer innan Max Verstappen kom.

Bernie Ecclestone pratade med den holländska tidningen De Telegraaf om hur F1-fans borde vara tacksamma mot Verstappen. Ecclestone tror att holländaren tog tillbaka till F1 vad fansen ville ha – en ren racerförare.

Han sa: “Formel 1 borde tacka Max Verstappen. Max är en racerförare. Han gör vad han måste göra – han bara tävlar. Fansen har velat se någon sådan länge.”

Vidare fortsatte han om hur Max Verstappen har fått ett återupplivande i holländskt intresse för F1. Han sa, “Nederländerna är så stolta över honom och alla står bakom honom. Det är den enda anledningen till att vi är tillbaka i Zandvoort.”

92-åringen tror att Max kan slå Michael Schumacher och Lewis Hamiltons rekord med 7 världstitlar. Medan Hamilton har dominerat F1 i flera år, måste vi vänta och se om Verstappen kan uppnå den nivån av dominans.

DYK DYPARE

Även om Verstappen hade en enklare säsong 2022, kanske framtiden inte är lika mycket av en tårta. Med sina rivaler på Mercedes och Ferrari som siktar på att göra comeback nästa säsong, kommer det att bli spännande att se “Mad Max” slåss igen som 2021.

Max Verstappen – Evolution genom åren

När Max Verstappen debuterade på F1-rutnätet 2015 nämnde många honom som en generationstalang. Och så visade han sig vara. Max visade otroliga prestationer på Toro Rosso (nu Alpha Tauri) under sitt rookieår.

Samtidigt lade hans chefer Helmut Marko och Christian Horner märke till holländarens spirande potential på Red Bull. I ett ganska impulsivt förarbyte 2016 flyttade de upp Verstappen till seniorlaget. Och gissa vad? Det holländska lejonet gjorde dem inte besvikna genom att vinna ett pressande debutlopp för Red Bull i Spanien.

Trots vinsten var han tvungen att bevisa sin konsekvens och pålitlighet som förare. Medan Verstappen fick anseende för sina djärva racingegenskaper, hade han flera olyckor och shuntar under sina uppväxtår.

Max Verstappen fick ett 5-sekunders tidsstraff för denna manöver – och missade en pallplats

“Jag håller inte med om det.” Läs mer reaktion från holländaren >> https://t.co/CiRgvKw23M pic.twitter.com/bb6hwhAxPs

— Formel 1 (@F1) 2 september 2018

Verstappen hade flera DNF:er och straffar när han gick över gränsen under racing. Men när denna period gick från 2016 till 2018, korrigerade Max stadigt alla dessa fel för att utvecklas som en solid drivkraft.

Sedan 2019 har holländaren vunnit 30 lopp för Red Bull jämfört med bara 5 under sina första 3 säsonger. Även om detta också beror på att Red Bulls bil är en av de snabbaste de senaste två säsongerna. Men Verstappens körning har utan tvekan blivit mycket bättre och konsekvent jämfört med hans körning före 2019.

Många säger att Verstappen kanske uppnår en Schumacher-nivå av konsistens. Även om detta kan diskuteras, är 25 vinster på två säsonger solida bevis för det. Tror du att Verstappen kan hålla denna nivå av konsistens?

RELATED ARTICLES

Mest populär