Monday, December 4, 2023
HemBasketball"Han försvann bara en dag...": Far till 3 Dennis Rodman, som kände...

“Han försvann bara en dag…”: Far till 3 Dennis Rodman, som kände sig ignorerad av sina föräldrar tills han blev känd, gjorde en själskrossande antagning 1988

5x NBA-mästare och Hall of Famer Dennis Rodman hade en svår barndom. Rodmans resa till NBA involverar några mörkare aspekter av den mänskliga upplevelsen. The Worm föll nästan offer för de brottsfyllda gatorna i Dallas och hade en avlägsen relation med sin mamma, vilket till slut knuffade honom ut ur huset. Den största tragedin i Rodmans liv före NBA var dock hans fars frånvaro under barndomen.

Dennis Rodmans pappa, Philander Rodman, övergav familjen när Rodman var tre eller fyra år gammal. Därför växte Rodman upp i ett hushåll av alla kvinnor med sin mor och två systrar. I en intervju för flera år sedan, gjorde Rodman ett uppriktigt erkännande om sin fars frånvaro under större delen av sitt liv.

Dennis Rodman avslöjade de chockerande omständigheterna kring hans fars utträde ur hans liv

Förutom att ha Dennis och två flickor med Shirley Rodman har Philander Rodman blivit far till 29 barn med 16 kvinnor. Därför kommer det kanske inte som en överraskning för många att Phil lämnade en av sina 16 partners trots att han fick barn med dem. Men för Shirley Rodman var det ett livsförändrande ögonblick. Philander Rodman lämnade Shirley Rodman med tre bebisar för att uppfostra ensam på de brottsfyllda gatorna i Dallas.

DYK DYPARE

Överraskande nog hade Dennis Rodman, som då var tre år gammal, ett levande minne av sin fars utträde ur deras liv. I en intervju under sitt rookieår med Detroit Pistons, mindes Rodman det tragiska ögonblicket när hans far plötsligt lämnade familjen. Han sa, “Han försvann bara en dag, har inte sett honom sedan dess.”

Utan någon framstående mansfigur i sitt liv kände Rodman sig malplacerad i den helt kvinnliga familjen, bestående av hans mor och systrar. Till och med hans mamma bekräftade uppfattningen. Hon sa: “Det var en kvinnlig familj, och jag tror att vi bara överväldigade Dennis.” Rodman blev förtjust i sin mamma och hade ett oskiljaktigt band med henne. Men allt eftersom åren gick gick deras förhållande nerför backen.

Rodman har alltid känt att han aldrig fått liknande behandling som sina systrar av sin mamma. Detta var en av de största anledningarna bakom deras nedfall. Saker och ting blev så illa att vid ett tillfälle, när Rodman var 19, sparkade Shirley honom ut ur huset. Men i efterhand kom Shirleys avsikter från ett bra ställe. Hon ville bara göra Rodman mer självständig och göra det möjligt för honom att försörja sig.

Se historien – 10 saker Chicago Bulls-legenden Dennis Rodman inte kan leva utan.

Under åren, efter att ha fått egna barn, har Rodman slutit fred med båda sina föräldrar. Han fokuserar nu på att själv vara en bra pappa för sina barn.

RELATED ARTICLES

Mest populär