Wednesday, December 6, 2023
HemMartial arts"Han blev slagen av tio eller tjugo personer": Rykten spred sig som...

“Han blev slagen av tio eller tjugo personer”: Rykten spred sig som en löpeld efter Bruce Lees tragiska död 1973

Skådespelaren och kampsporten Bruce Lee är en av de mest betydande mediepersonligheterna. Hans oklanderliga stridsfärdigheter och imponerande utseende gjorde honom känd över hela världen. Dessutom spelade Lee i flera Hong Kong-baserade kampsportfilmer som hjälpte till att överbrygga klyftan mellan öst och väst. Som en ikon, när folk fick veta om hans död vid 32, började flera orsaker bakom hans bortgång att cirkulera.

Bruce Lee framstod som en av de mest inflytelserika ikonerna. Han blev enorm berömmelse med ikoniska filmer som “Fist of Fury” och “Enter The Dragon”. Folk började uppskatta hybridkampsportteknikerna han utförde i sina kampsekvenser.

När rykten spreds om Bruce Lees död

Lees död var inget annat än en chock för hans fans över hela världen 1973. Skådespelaren verkade alltid vältränad och bra utan några hälsoproblem, särskilt i allmänheten. På dagen för hans bortgång fördes Lee i hast till sjukhuset på grund av en dödlig huvudvärk. Inom en tid efter hans inläggning på sjukhuset spreds massiva rykten om hans död. Innan skådespelarens officiella dödsbesked började journalister hoppa på slutsatser.

Journalister ringde upp sina källor för att bekräfta nyheten. En av dem ringde till Lees dryckeskompis och assisterande regissör för Enter the Dragon, Charles Lowe. I Lees biografi, Bruce Lee: A Lie av Mathew Polly (2015), lyder samtalet:

“Någon sa till mig att Bruce Lee dog i ett slagsmål”, sa reportern. “Kan du bekräfta?”
“Rykten!” Lowe svarade med en sjunkande känsla. “Det är bara rykten.”
“Han misshandlades av tio eller tjugo personer i Tsim Sha Tsui”, fortsatte reportern, “eller du kanske redan vet det”
“Du är galen!” skrek Lowe och lade på.

DYK DYPARE

Omedelbart efter samtalet ringde en förstenad Lowe upp Bruces bostad. Men hans åttaårige son svarade på hans samtal och berättade att Bruce inte var hemma. Hans son antog att hans far var upptagen med att skjuta.

Hur dog Bruce Lee?

Det finns många spekulationer bakom Lees död. 32-åringen dog dock på grund av hjärnödem. Hans hjärna upplevde kronisk svullnad. Han fick ibland ovanlig huvudvärk.

Men många spekulerade i att olagliga kinesiska grupper dödade Bruce Lee. Enligt vissa teorier dog han för att männen i hans familj var förbannade med tidig död. Lees död var en kontroversiell affär med många möjligheter.

RELATED ARTICLES

Mest populär