Thursday, November 30, 2023
HemSoccer"Han är lite sårbar" - Norges läkare ger Erling Haaland skadeuppdatering efter...

“Han är lite sårbar” – Norges läkare ger Erling Haaland skadeuppdatering efter att han gick till marken under UEFA Euro Qualifiers

Den press som Erling Haaland har fått är stor. Den norske stjärnan förväntas göra mer för sin klubb och sitt land, även om han alltid gör mål. Med den senaste uppmaningen om arbetsbelastning från Pep Guardiola klargjorde landslagstränaren de pågående spekulationerna om Haalands skada. Haaland hade ett fel i gårdagens match som väckte tvivel om hans medicinska situation.

Haland har varit en viktig del av Norges internationella strävanden. Nationen som är känd för att brinna för fotboll har inte tagit sig till en stor turnering sedan 2000. Med spelare som Haaland och Martin Odegaard som gör en stor markering i klubbfotboll, vill lagen se till att spelarna är i god form för att ge sitt bästa.

Erling Haaland kan vara sårbar, säger lagläkaren

Haaland kom till landskampsuppehållet med en mycket framgångsrik fotbollsmånad. Anfallaren gjorde viktiga mål för sitt land. När han kom till landslaget togs han in i andra halvlek av en vänskapsmatch mot Färöarna. Däremot sågs 22-åringen på marken med smärta under matchen, vilket väckte oro bland fansen och media. Som svar på samtalen sa Oa Sand: “Han får en liten vridning i fotleden, där han är lite sårbar. Det gör ont direkt, och sedan ger det upp ganska snabbt.”

Läkaren hävdade att det var en spontan niggle när Haaland vred sitt knä. Han sa att Haaland är ganska mottaglig med sin fotled. Men det lindrande är att problemet är spontant, där det gör ont direkt och lägger sig snabbt. Stjärnan kommer att bedömas nästa dag för tillståndet.

Haaland togs in i andra halvlek då tränaren, Stale Solbakken, ansåg att det inte var värt att spela mot honom hela tiden. Matchen var vänlig och tränaren sa att att spela anfallaren i 45 minuter var den bästa idén. Det har varit mycket kritik från Pep Guardiola den senaste tiden angående spelarnas arbetsbelastning.

Solbakken backar upp Haalands engagemang

Norgestränaren fick även frågan om Haalands engagemang i landslaget tidigare. Men Solbakken slog omedelbart emot sådana påståenden och sa att Haaland var den första personen som engagerade sig i laget. Trots ett starkt schema kommer han alltid att vara redo att spela, sa tränaren.

Solbakken avfärdade också samtalen om att Pep Guardiola begärde landslagsvilan Haaland. Tränaren sa att det inte finns något sådant från Manchester City och hävdade att Haaland var redo för laget hela tiden. Norge kunde inte kvalificera sig till EM 2024 eftersom de förlorade mot Spanien och Skottland om första- respektive andraplatserna.

RELATED ARTICLES

Mest populär