Tuesday, February 27, 2024
HemTennis"Han är inte på nivån med Federer, Nadal, Djokovic" – Kontrasterande uppfattningar...

“Han är inte på nivån med Federer, Nadal, Djokovic” – Kontrasterande uppfattningar som flamboyant ATP-legend fäller ett starkt omdöme om Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz kanske inte har vunnit Nitto 2023 ATP-finalen, men han stal säkert hela tennisbrödraskapets hjärtan. Detta är mer uppenbart när den tidigare ATP-stjärnan, Mansour Bahrami, komplimenterade honom genom att jämföra honom med legender som Federer, Nadal och Djokovic. Men det finns också en twist på det! Trots att han berömde Alcaraz, nämnde den före detta iranska tennisstjärnan egenskaperna som gör att “de tre stora” skiljer sig från resten, och hur det är nästan omöjligt för någon att efterlikna dem.

Amerikas favoritvideo idag

Mansour Bahrami är ett av de mest kända namnen på tennisbanan, mest på grund av sin energiska närvaro på inbjudningstouren, som lyser upp välgörenhetsmatcher med sitt showmanship. I en av sina senaste intervjuer öppnade Bahrami upp hur han tror att ungdomar som Sinner, Rune och Alcaraz inte är långt ifrån att ta världens nummer ett från Djokovic. Men han avslöjade också de områden där de kan kämpa jämfört med “de tre stora”.

Den tidigare ATP-stjärnan har stora förhoppningar om Alcaraz framtid

Carlos Alcaraz imponerande prestationer på touren har imponerat på den tidigare tennisstjärnan från Iran. Nyligen gjorde Bahrami en överraskande kommentar om den unga generationen av tennisunderbarn, ledda av den imponerande Carlos Alcaraz.

Bahrami sa under sin intervju med DH Sports, “När Djokovic är borta kommer Alcaraz, Medvedev, Rune och Tsitsipas att ha mer utrymme att vinna Grand Slams. Men aldrig så mycket som Federer, Nadal eller Djokovic. Jag gillar Alcaraz, jag gillar Sinners och Tsitsipas tennis. Jag gillar att titta på dem. Rune är lite provocerande. Han är ett barn som inte är rädd för någonting. Jag är övertygad om att Alcaraz kommer att dominera morgondagens tennis. Han är den framtida stora stjärnan. Men jag tror inte att han når 20 Grand Slams. Han är inte på nivå med Nadal, Federer och Djokovic.”

Bahrami tillade ytterligare komplimanger, särskilt för Alcaraz, och pekade på honom som nästa stjärna i global tennis. Med Bahramis ord – “Om det finns en spelare som kan matcha medlemmarna i Big 3, så är det han.”

Nu är det bara inte Bahrami, som har sådana tankar om Alcaraz eller Rune eller Sinner. Till och med Djokovic avslöjade att han tror på förmågan hos dessa unga tennisstjärnor.

Djokovic sjöng lovsången till Alcaraz, Sinner och Rune

Djokovic tror starkt på Rune, Sinner och Alcarazs färdigheter för att fortsätta att fängsla tennisens enorma fanbas. Djokovic sa: “Fältet är starkt. Jag menar, generationen Alcaraz, Rune, Sinner är väldigt stark. De är förmodligen de tre spelarna som kommer att bära den här sporten i framtiden, men också i nuet, eftersom de är precis i toppen av spelet, alla.”

“Tar slut på adjektiv för att beskriva Novak Djokovic” – fd proffs fängslande kommentarer tyder på att serbinatorns storhet ligger långt utanför tennisbanorna

Beröm från trovärdiga som Djokovic eller Bahrami säger säkert att världen förväntar sig att dessa tre unga generationens tennisstjärnor ska dominera sporten. Men kan de anta utmaningen och följa i legendernas fotspår? Vad är din uppfattning om det?

RELATED ARTICLES

Mest populär