Wednesday, February 1, 2023
HemSoccer"Han är bara en tjock man som går nerför gatan" - Brasiliens...

“Han är bara en tjock man som går nerför gatan” – Brasiliens legend Kaka hade några saker att säga om Ronaldo och hans image

Brasilien har producerat många fotbollslegender, och Ronaldo Nazario är ett stort namn. Fansen känner anfallaren för hans hjältemod i fotbolls-VM. Det fanns tillfällen då anfallaren fick kritik för att vara överviktig. Men när det gällde att göra mål gjorde han det för skojs skull. Hans tidigare lagkamrat har dock belyst hur spelaren får respekt i världen jämfört med den i Brasilien.

Ronaldo äger för närvarande majoritetsandelar i La Liga-klubben Real Valladolid, och mindre andelar i sin barndomsklubb i Brasilien, Cruzeiro. Den tvåfaldige världscupvinnaren fungerar också som president för Real Valladolid.

Den brasilianska legenden Kaka tycker att Ronaldo får mer respekt utanför Brasilien

Den tidigare AC Milan- och Real Madrid-stjärnan Kaka delade nyligen sina tankar om Ronaldo. Duon spelade för Brasilien tillsammans mellan 2002 och 2006. De spelade tillsammans i fotbolls-VM 2002 och 2006. Kaka tycker att respekten Ronaldo får i Brasilien skiljer sig från hur världen respekterar den legendariske anfallaren.

Kaka sa, ”Om du ser Ronaldo gå runt här kommer du att vara som: ‘Wow’, han har något annat här. I Brasilien är han bara en tjock man som går nerför gatan. Naturligtvis älskar många brasilianer Ronaldo, jag älskar Ronaldo, men hur han respekteras i Brasilien och utomlands är annorlunda, jag ser mer respekt för honom utanför landet än där.”

Kaka gjorde 92 matcher för Brasilien mellan 2002 och 2016 och gjorde 29 mål. Han var en del av FIFA World Cup 2002 vinnartrupp och spelade i 25 minuter i turneringen. Han gjorde sitt första mål i VM 2006 mot Kroatien och var även matchens spelare i den matchen. Kaka vann FIFA Confederations Cup två gånger, 2005 och 2009, med Brasilien.

Den brasilianska legenden hejar på landet i Qatar

Den tvåfaldige vinnaren av fotbolls-VM hejar på Brasilien i Qatar. Vi ser honom på läktaren för varje Brasilien-match med sina tidigare lagkamrater, Roberto Carlos, Dunga, Kaka och Rivaldo. Ronaldo tog lite tid och besökte träningslägret, där han fick veta om Pigeon-firandet av Richarlison.

Som #FIFA världscup av @Ronaldo

1994 🏆

1998 ⚽️ ⚽️ ⚽️ ⚽️

2002 🏆 ⚽️ ⚽️ ⚽️ ⚽️ ⚽️ ⚽️ ⚽️ ⚽️

2006 ⚽️ ⚽️ ⚽️ pic.twitter.com/qi7iQS94FE

— FIFA World Cup 🏆 (@fifaworldcup_pt) 8 december 2022

Efter Neymar-skadan skrev den legendariske anfallaren ett öppet brev till spelaren för att komma tillbaka starkare. Han berömde Neymar för det han har gjort hittills i karriären. Efter den inledande skadeskräcken var Neymar tillbaka i startuppställningen för åttondelsfinalen mot Sydkorea och inspirerade Brasilien till seger.

Senast Brasilien vann VM var 2002 när Ronaldo gjorde en ställning i finalen mot Tyskland. 2006 och 2010 gick laget inte förbi kvartsfinalerna. Under tiden, 2014, drabbades Brasilien av en pinsam förlust mot tyskarna i semifinalen. De lyckades återigen inte ta sig förbi kvartsfinalen 2018.

Idag tar Brasilien emot Kroatien i kvartsfinal. Laget är denna gång ett av de bästa och flyger högt med sikte på den 6:e VM-titeln. Låt oss veta dina tankar om Ronaldos karriär och Kakas uttalande. Kommer Brasilien att bli världsmästare den här gången?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär