Friday, December 1, 2023
HemNASCARHailie Deegans ersättare på ThorSport Racing för 2024 tillkännages

Hailie Deegans ersättare på ThorSport Racing för 2024 tillkännages

Truck Series ThorSport Racing hade bestämt sig för att släppa den stigande stjärnan Hailie Deegan efter bara en säsong i sin Ford F-150. Lika motiverat som detta beslut var från teamet, var det också lika överraskande att Deegan hade hittat en plats i Xfinity Series. Den enda frågan som återstod under prövningen var vem som tog hennes plats bakom ratten på ThorSport? Den frågan har besvarats nu. I de senaste avslöjandena från ThorSport Racing kommer den 18-årige Jake Garcia att ersätta Deegan.

ThorSport Racing bekräftar att Jake Garcia kommer att kliva in för Hailie Deegan

För närvarande tävlar för McAnally-Hilgemann Racing, Jake Garcia slutade 13:a i 2023 Craftsman Truck Series och kommer att vara en stark ersättare i stället för Hailie Deegan. Ynglingen sa i lagets pressmeddelande, enligt Frontstretch, “Att få chansen att tävla för en mästerskapsorganisation som ThorSport Racing är enormt för mig. Jag är extremt exalterad över den här möjligheten och kan inte vänta med att få igång säsongen 2024.”

Garcia åkte lastbil nummer 35 för McAnally-Hilgemann Racing 2023, i alla lopp utom på Daytona Speedway med tanke på att han ännu inte var 18 år gammal då. Trots den skenbara nackdelen lyckades han få 3 topp-5-placeringar och 9 topp-10. Hans bästa lopp kom vid säsongsavslutningsloppet på Phoenix när han kom som tvåa. Även om ynglingens lastbilsnummer inte har fastställts ännu, har det meddelats att Quanta Services kommer att fungera som hans primära partner, enligt NBC.

Se berättelse: Dale Earnhardt Jrs överraskande uppenbarelse

Hailie Deegan går vidare tillsammans med ThorSport Racing när de förbereder sig för 2024

Under säsongen som precis avslutades ställde ThorSport Racing fram de fyra lastbilarna Ben Rhodes, Matt Craton, Hailie Deegan och Ty Majeski. Framöver har det bekräftats att Jake Garcia kommer att kliva in i en av dessa. Men resten av laguppställningen har ännu inte meddelats av laget. Deegan, själv, kommer att flytta för att tävla i AM Racings bil i Xfinity Series nästa år. Oktober månad var en av de stora förändringarna för 22-åringen. Hon började månaden med sitt professionella steg-up och avslutade den med nyheter om hennes förlovning med långvariga pojkvän Chase Cabre.

Deegans insats i lastbilsserien kantades av misslyckanden och inkonsekvenser. Även om hon var hypad över att vara en av de mest potentiella stjärnorna som kommit upp i rangordningen, kunde hon inte göra något av det under de senaste tre säsongerna. Hennes far, Brian Deegan, hade skyllt lastbilsseriens aggressiva karaktär för hennes misslyckanden. Han sa i en nyligen intervju, “Lastbilsserien var ganska knäpp när det gällde hur aggressiva alla tävlar. Det är tufft att lära sig och att hon kom in under tiden på året med pandemin och fick bara så många färre varv. Försöker lära sig att köra och tävla i NASCAR med bokstavligen ingen träning. Det var en tuff hand att få.

Förhoppningsvis kommer hennes återgång till bilar att få tillbaka hennes förmåga att racing i hög hastighet och hjälpa henne att uppnå sin verkliga potential. Med gamla allianser som tar slut och nya börjar bildas, kommer säsongen 2024 att bli mer spännande än den som just gick.

RELATED ARTICLES

Mest populär