Friday, December 8, 2023
HemBodybuilding"Had Blood in My Tear Ducts": Strongman Eddie Hall dödades nästan av...

“Had Blood in My Tear Ducts”: Strongman Eddie Hall dödades nästan av ett 500 kg marklyft på scenen 2016

Eddie Hall blev världens starkaste man 2017. Tyngdlyftaren, skådespelaren och YouTubern väger cirka 339 lbs och är så lång som 6’3″. Hall har även vunnit titlar som Britain’s Strongest Man, England’s Strongest Man, etc.

Tillsammans med att göra anspråk på sådana titlar, blev Eddie Hall den första mannen att lyfta 500 kg vikt. Men den här titeln var inte lätt för honom. Folk hävdar att jätten nästan förlorade livet genom att lyfta vikten.

Eddie Hall dog nästan i marklyft 500 kg

2016 började Eddie Hall slå världsrekordet för att lyfta den tyngsta vikten. Eddie Hall och två andra hade satt världsrekord genom att lyfta 465 kg. Men den här gången ville Eddie inte dela sitt påstående med andra.

Med största iver och självförtroende lyfte The Beast 500 kg i vikt. Bara några sekunder efter att ha lyft det dödliga marklyftet blev Hall förblindad och föll medvetslös på marken. Den 34-årige jätten hade spruckit huvudnerverna efter att ha slagit världsrekordet.

DYK DYPARE

Eddie hävdade att han började tappa synen och fruktade att bli blind för livet. Han avslöjade en annan rädsla han upplevde och sa: ”Jag la mig bara på rygg och stirrade i taket. Jag tänkte, det är här jag ska dö.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av 𝐄𝐝𝐝𝐢𝐞 𝐇𝐚𝐥𝐥 – 𝐓𝐡𝐞 𝐁𝐞𝐚𝐬𝐭 (@eddiehallwsm)

Eddie Hall fick blod ur olika delar av hans ansikte. Han sa: “Folk torkade blod ur mina öron, jag hade blod i mina tårkanaler i ögonen och jag fick blod ur näsan.” Lyckligtvis återhämtade Hall sig helt och återvände till sin sport kort efter.

Halls rival slog hans rekord

Eddies världsrekord förblev intakt i tre år tills den isländska starkmannen Hafþór Björnsson klev in och lyfte 501 kg i vikt. Rivaliteten mellan Eddie och Björnsson började långt innan den sistnämnde slog Eddies världsrekord.

I Strongman-tävlingen 2017 hävdade Björnsson att Eddie lurade honom ur tävlingen. De två jättarna hade sedan en boxningstävling i mars 2022, där Eddie förlorade. Eddie var dock stolt över sitt nederlag och det faktum att han slogs mot världens starkaste man.

Så, vad tycker du om priset som Eddie fick betala för att sätta världsrekordet? Tycker du att världsrekord är värda känslan av att dö? Berätta för oss i kommentarerna!

RELATED ARTICLES

Mest populär