Sunday, December 10, 2023
HemF1Guenther Steiner försvarar Haas häftigt när Nico Hülkenberg öppet flockar det amerikanska...

Guenther Steiner försvarar Haas häftigt när Nico Hülkenberg öppet flockar det amerikanska laget för Vegas Debacle

I kölvattnet av Las Vegas Grand Prix har interna spänningar inom Haas F1 Team dykt upp. Teamchefen Guenther Steiner försvarade häftigt lagets insatser, medan Nico Hülkenberg öppet uttryckte sitt missnöje med resultatet av loppet.

I en sammandrabbning av åsikter och frustrationer hamnar Haas teamchef Guenther Steiner i defensiven. Han motarbetade de svidande kommentarerna från föraren Nico Hülkenberg efter att hans dag slutade med ett tekniskt problem i vad som annars var en av lagets bättre prestationer. Det är dock inte bara resultaten som frustrerade den 36-årige Haas-föraren. Han är också orolig för lagets utvecklingsväg inför nästa säsong.

Guenther Steiner försvarar det amerikanska racingteamet efter anmärkningar från sin förare

Både Nico Hülkenberg och hans lagkamrat Kevin Magnussen möttes av besvikelse i Las Vegas och lyckades inte säkra några poäng. Hülkenbergs förhoppningar grusades av tekniska problem, vilket tvingade fram en tidig pensionering under loppets sista varv.

Det hände något som gjorde att jag tappade makten, så vi ska undersöka det. Jag känner att vi hade försämringen och tempot att ta poäng, men vi gjorde det inte, så jag måste se över hur vi kunde ha gjort det bättre, förklarade Haas-föraren citerad av Formula Passion. ”Lopptempot var inte dåligt. Jag hade en bra start. Men i och med incidenten vid tur 1 fick jag gå brett på utsidan och tappade många positioner. Så jag var redan efter. Efter det kände jag mig ganska bekväm med bilen och kände att vi hade mer tempo. Men det var alltid trafik, och på grund av svåra bekymmer kunde vi inte trycka på så mycket som vi ville.”

“Gjorde allt själv”: Guenther Steiner öppnar upp om Haas ödmjuka början inför hemma Austin GP

Inför besvikelsen stod Guenther Steiner fast och försvarade lagets prestation. Trots att han försvann i botten av konstruktörernas ställning, erkände Steiner de hårt kämpade insatserna från båda förarna och betonade möjligheten att minska gapet med Alfa Romeo, bara fyra poäng före. “Båda förarna kämpade hårt idag för att få ut det bästa ur bilen,” sa Steiner. “Jag tror att de lyckades ligga före våra direkta rivaler. Vi kunde inte komma närmare topplagen. Och båda bilarna fastnade bakom en Williams, och vi kunde inte köra om. För Nico hände tyvärr något med motorn, och Kevin kom i mål i P13. Jag tycker inte att vi gjorde något fel.”

Nico Hülkenberg avgav en oroande dom om Haas utvecklingsbana, vilket tillförde ytterligare ett lager av komplexitet till lagets kamp.

Nico Hülkenberg öppnar upp om problemen med den nya stora uppdateringen

Hülkenberg förklarar att både den tidiga säsongen VF-23 och den senare B-spec-versionen “inte är tillräckligt bra”, kräver Hülkenberg en omprövning av lagets utvecklingsväg inför nästa säsong. Haas 2023-bil, snabb i kvalificeringen, visade sig vara en däckätare, vilket väckte frågor om effekten av Ferrari-delar. Övergången till en Red Bull-design vid USA:s Grand Prix misslyckades inte bara med att ta itu med problemet utan förvärrade det och fick en “stor hit” i höghastighetsprestanda.

Teamets strävan efter förbättring såg Nico Hülkenberg återgå till den gamla specifika VF-23 för de två sista loppen, ett strategiskt drag som inte speglades av lagkamraten Kevin Magnussen. “Vi hade tre lopp med det nya paketet, och även om det fanns några små fördelar, fanns det också några inte så bra aspekter med det. Det var inte steget framåt som vi behövde från en stor uppdatering”, förklarade Hülkenberg under Las Vegas Grand Prix-helgen. “Jag tror att jag bara kände mig lite mer bekväm och säker på det gamla paketet. Och jag tror att med de två kretsarna som vi har här nu, gynnar det det lite mer, därför är det samtalet.”

Nedfallet från Las Vegas Grand Prix målar upp en levande bild av Haas F1-teamets interna utmaningar, där Steiner försvarar sig mot extern kritik, medan Hülkenberg kräver en omvärdering av utvecklingsstrategier. Vad tycker du om Haas-dilemmat? Dela med oss ​​i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär