Sunday, February 25, 2024
HemGolfGreg Norman-designad golfbana för att vara värd för ett PGA Tour Event:...

Greg Norman-designad golfbana för att vara värd för ett PGA Tour Event: Allt om guld och svarta banor i Tiburon Golf Club

På första sidan finns det en ironi. PGA-touren och LPGA-touren har gått samman för att återskapa mixed-team-golfen efter 24 års mellanrum, men banan som kommer att vara värd för evenemanget är designad av en utstött. Grant Thornton Invitational, som spelas 8-10 december, är ett mainstream golfevenemang. Men den har en LIV Golf-anslutning.

Amerikas favoritvideo idag

Även om kopplingen inte är LIV-golfarna som spelar i evenemanget, utan mer relaterad till platsen. Sexton PGA Tour-golfare och lika många LPGA Tour-proffs har parat sig för evenemanget som kommer att spelas på Tiburon golfklubb, vid Greg Norman-designade kurser, The Gold and The Black.

De Greg Norman-designade kurserna erbjuder skönhet och intriger

Norman, en Hall of Fame-invald, hade en dekorerad karriär, någon som tillbringade 331 veckor som världsnummer 1 på 1980- och 90-talen. Banorna designade av honom är också prisbelönta. Tiburon Golf Club ligger i Naples, Florida, och erbjuder en pittoresk utsikt. Det lyxiga strandhotellet Ritz-Carlton, bara några kilometer bort, har utsikt över golfklubben, men platsen är känd för sina två banor; Guld och svart.

Norman designade båda banorna. Guldbanan invigdes 1998. Dess yngre syskon, Black Course, togs i drift tre år senare. Guldbanan är längre och spelar på 7 382 yards och Black Course är 6 949 yards lång. Båda är 18-håls, par-72 banor, med fem uppsättningar av tee.

När golfarna inte spelar golf kan de checka in på Tiburons klubbhus i medelhavsstil. Klubbhuset på 27 000 kvadratmeter har tre matsalar, loungeområden och medlemmarnas omklädningsrum. Om någon vill shoppa så finns det en golfbutik i klubbhuset också.

Det är en allmän uppfattning att dessa är två bästa golfbanorna i Florida. Det mest spännande med banorna är hur Norman ökade svårighetsgraden för spelarna genom att skapa vattenhinder och lägga till svåra spadväggsbunkrar. Och LIV Golfs VD slutade verkligen inte där, eftersom han ville lura upp saker mer för golfarna!

Mer information om Grand Thornton Invitationals svarta och guldkurser

Enligt hans design omvandlades de kritiska områdena av grov till avfallsbunkrar av coquinaskal. Gräsbunkrar bidrar till Guldbanans speciella egenskaper. Men den verkliga skönheten med platsen är att de två banorna erbjuder olika utmaningar för golfare. Banorna njuter av sin spektakulära kondition.

LIV Golf Bossman Greg Norman får äntligen en tröstande uppdatering, trots chokehold på hans framtid mitt i $3B PGA Tour Merger

Guldbanan går genom en rad tallar och palmer och några våtmarker. Det fantastiska landskapet kompletterar de orörda gröna fairways. Greenerna är stora och bunkrarna är spretiga och svåra. Fairways är lite böljande men breda. På 13 hål får spelarna förhandla med vatten. Banans funktioner gör att spela golf här till en speciell upplevelse.

The Black Course är lite knepigare och återhämtningsskott kan spela in mer. Detta beror på att den har fler vattenhinder, medan fairways flankeras av enorma bunkrar. PGA Tours Grand Thornton Invitational är bara några dagars mellanrum, och det skulle säkert vara en intressant syn att se LPGA-stjärnor och PGA Tour-stjärnor slå ihop det!

RELATED ARTICLES

Mest populär