Wednesday, February 28, 2024
HemNASCAR"Grabben har sin hand på sin pistol!" - Mario Andretti beskriver sin...

“Grabben har sin hand på sin pistol!” – Mario Andretti beskriver sin oförglömliga flykt från den italienska militären

Mario Andretti är en man som förkroppsligar racingandan till fullo, och är den enda föraren i bilracingens historia som vann Indy 500, Daytona 500 och Formel 1-mästerskapet. Det är dock inte bara hans racingskräll som skulle fånga fansens uppmärksamhet när ikonen beskrev en eskapad med sin nära vän och racerförare Bobby Unser, och återbesökte tiden då duon knappt undkom fängelse i Italien. Dirty Mo Media tog till X för att avslöja de bästa ögonblicken i podcasten från 2023 och delade ett utdrag av ikonens intervju som debuterade som nummer 6 på listan!

Amerikas favoritvideo idag

Mario Andretti återvänder till de outplånliga minnena av att fly från Carabinieri

Mario Andrettis resa till zenit är legendariskt utpekad som ett av de mest inflytelserika och framgångsrika namnen inom motorsport. Veteranen har etablerat sig som en fulländad legend inom sporten, en professionell lagägare och en pionjär inom bilracing. Men med adrenalinkicken och upphetsningen som kommer som biprodukter av professionell racing, kommer känslor och drama att strömma ut. När han talade i Dirty Mo Media-podden, berättade Andretti om sina vilda dagar med sin kompis och före detta IndyCar-förare, Bobby Unser.

Mediehuset delade nyligen videon, där programledaren frågade: “Jag hörde att det finns en historia där du och Bobby stoppades av säkerheten som gick in på banan. Ja, vad var historien?” 83-åringen skrattade medan han påminde om händelsen och avslöjade “Vi hade inte våra meriter med oss, du vet, även om en mekaniker hämtade oss på flygplatsen och i själva verket var vi tvungna att plocka upp honom ur sätet för han var inte tillräckligt snabb.”

Unser plockade av föraren från sätet och bad Andretti att köra den tills de nådde militären och väntade på dem på väg till banan. Han tillade vidare, “Så vi kommer dit och carabinieri som faktiskt är militären – eller de du måste gå igenom där – du måste ha legitimation och jag går dit och ingenting och Bobby sa,” Gå inte! Gå inte! Jag sa, ‘killen har handen på sin pistol!’ Så lyckligtvis kunde jag italienska vet du? Men de fick oss. Men de satte oss inte i fängelse.”

Den lustiga historien framkallade några skratt från värden, som skämtade, “Det måste vara en stressig start på dagen”, som Andretti vittnade om hur händelsen inte var något ny och var ganska typisk.

Även om berättelserna från det förflutna alltid är en fröjd att tänka på, är Andrettis nuvarande avlat lika spännande. Den ikoniske veteranens senaste intåg i F1-världen är något fans och kritiker väntar på, med häpen andedräkt. Och h0urens man berättade själv om denna spännande satsning!

Andretti förmedlar sin glädje efter FIA:s beslut

Tidigare i år tillkännagav den legendariska föraren sitt teams beslut att gå in i F1, tillsammans med General Motors, Cadillac. Kontraktet gick igenom trots den utbredda motreaktionen från befintliga lag som Ferarri och Williams, vilket belyser hur inträdet av ett nytt lag kommer att påverka seriens totala intäkter och ekonomiska dynamik.

Enligt GPblog, och deras exklusiva intervju med honom, förmedlade Andretti sin glädje över att se allt falla på plats för hans teams Formel 1-inträde. “Absolut väldigt glada eftersom de (Andretti-Cadillac) gick igenom det, de kollade varje ruta och de gjorde allt som blev tillfrågat av dem. Och det är allt du kan göra. Men återigen, jag tror att de har bevisat att de är här för att stanna. De har ett långsiktigt engagemang”, sa 83-åringen.

Han delade sin glädje över att få USA:s största amerikanska tillverkare till Formel 1. Andretti, “FIA hade en mycket rigorös process som varade nästan åtta månader eller så. Det fanns mycket grejer där att kunna garantera. Teamet svarade på varje enskild förfrågan. För att vi ska kunna ta den största amerikanska tillverkaren till Formel 1 för allra första gången måste det enligt mig vara något värdefullt ur Formel 1:s synvinkel.”

LÄS MER: “Det är vad racing byggdes på” – Veteran Insider avslöjar trasiga känslor på NASCAR som slår ner på geniala hacks

RELATED ARTICLES

Mest populär