Saturday, December 9, 2023
HemNBA"Good Soldier" Russell Westbrook planeras för massiv degradering efter att ha tagit...

“Good Soldier” Russell Westbrook planeras för massiv degradering efter att ha tagit “Astronomical Pay Cut”, Per Chris Broussard

Russell Westbrook är en stjärna i sin egen rätt känd för sina högenergiska pjäser. Det återstår att se hur Russ passar in hos Clippers under resten av säsongen. Clippers har en djup roster och flera spelare kan börja före Westbrook. Westbrooks erfarenhet och spelförmåga kan vara värdefull för Clippers, men han kommer sannolikt att degraderas till andra bänken enligt sportanalytikern Chris Broussard. Speciellt efter att James Harden är i laget med andra stjärnspelarna Kawhi Leonard och Paul George.

Russ har tagit en enorm lönesänkning med Clippers, med många som tror att han inte har något verkligt val med något annat lag. Russ har dock accepterat sin nya roll utan något krångel.

Russ är en bra soldat som kan degraderas

Broussard föreslår att Westbrook kanske måste acceptera en bänkroll. Ett drag som är oväntat med tanke på Russs meriter i hans långa karriär. Även om det kan vara en utmanande övergång för honom, indikerar hans erfarenhet med Lakers att han kan acceptera denna nya roll. “Han är en bra soldat. Han har varit en bra soldat”, säger Chris.

Westbrook tillbringade en säsong med Los Angeles Lakers innan han kom till Clippers. Han gjorde i snitt 18,5 poäng, 7,4 returer och 7,1 assist per match, där de spelade en nyckelroll i att hjälpa laget att nå NBA-slutspelet.

Russ tar sin lägsta lön med Clippers

Westbrooks kontrakt med Clippers är ett tvåårigt avtal värt 7,86 miljoner dollar. Detta kontrakt är en stark kontrast till hans tidigare höginkomstkontrakt. I år tjänar Westbrook sin lägsta lön, 3,8 miljoner dollar. Det är en betydande minskning för en stjärnspelare som han som brukade befalla maxpengar.

Kan James Harden bosätta sig med Big-3 på Clippers? En skada kan hjälpa Russell Westbrook, Kawhi Leonard och Paul George att arbeta med kemi

Westbrooks högsta karriärkontrakt var ett femårigt avtal värt 206,79 miljoner dollar, som han skrev på med Oklahoma City Thunder. Detta kontrakt hade en genomsnittlig årslön på 41,36 miljoner dollar. Hans totala karriärintäkter, från och med 2023, ligger på imponerande 340,27 miljoner dollar.

Russ är vid en punkt i sin karriär där han inser att han inte är den enda stjärnan här och han kommer inte att försöka trampa andra på tårna. Han försöker göra sitt bästa där alla är inblandade, även om det innebär att ta plats i den andra enheten.

RELATED ARTICLES

Mest populär