Saturday, December 9, 2023
HemGolf"Golfare är överbetalda": Mitt i pengastriden mellan LIV Golf och PGA Tour,...

“Golfare är överbetalda”: Mitt i pengastriden mellan LIV Golf och PGA Tour, skjuter den kända analytikern iväg med en djärv bekännelse

Frank Nobilo är en tidigare professionell golfspelare som blev analytiker och TV-sändare. Han har spelat med sådana som Phil Mickelson och tävlat om olika majors.

Kiwi har varit en del av CBS som analytiker sedan 2015 och skrev på för en hel mandatperiod 2020. Nyligen satt Nobilo med Gary Williams på hans podcast, Five Clubs, och avslöjade en sak som PGA Tour och LIV Golf inte skulle prata om.

Frank Nobilo kallar LIV Golf “en skilsmässa”

I samtal med Gary Williams, när han tillfrågades om Nobilos åsikter om sammanslagningen av LIV Golf och PGA Tour och golfens framtid därefter, sa Nobilo helt enkelt “Wow.” Han fortsatte med att kalla LIV Golf “en skilsmässa”. Han fortsatte, “Om LIV aldrig inträffade, skulle de som har åkt (och) pratat så dåligt om PGA-touren? Jag tror att vi alla vet svaret på det.”

Han förklarade vidare att PGA Tour inte är “cookie-cutter clean” och att det måste ske en förbättring inom många sektorer. När han flyttade till Rory McIlroys hjärtans förändring om LIV Golf, trodde Nobilo att medverkan från Public Investment Fund (PIF) skulle underlätta den “kommersiella belastningen” och visa sig vara hållbar för PGA Tour.

Nobilo gjorde ett uttalande om golfbetyg lägre än de flesta sporter. Han sa att även om det är olyckligt så är det sanningen. “Vi betygsätter inte tillräckligt högt, så mycket som det gör ont att säga. Golfare är överbetalda jämfört med alla andra sporter. Ingen vill erkänna det. De vill inte säga det.”

Genom att jämföra volleybollsporten med golf, uttryckte Nobilo att den är rankad högre än golf, och även då verkar spelarna inte njuta av det lyxiga livet som golfare gör. Enligt analytikern har överbetalningen gjort att golfvärlden befinner sig på en “konstig plats”. När han cirklade tillbaka till ämnet för sammanslagningen, önskade Nobilo att Jay Monahan skulle fatta ett beslut som inte gör situationen värre för golfscenen.

Frank Nobilo, ledsen över att Phil Mickelson blev en del av kontroverser

Phil Mickelson har varit en del av kontroverser under hela sin karriär. Veteranen har dock hållit sig i varmt vatten ganska länge. Sedan hans avgång från LIV och spelberoendet återuppstått har Mickelson inte lämnats ensam. Boksläppen om hans liv har ytterligare befläckat arvet. Nobilo tyckte att det var “tråkigt” att Mickelson har så mycket felaktiga saker om honom i allmänhetens ögon.

Nobilo uttryckte också att Mickelsons Major-vinst vid 50 var något som ingen annan golfare, inte ens Tiger Woods, kunde uppnå. På frågan om Lefty kommer att återgå till den bild han hade, sa Nobilo, “Nej … och det är tråkigt.”

Vad tror du att den mycket efterlängtade sammanslagningen kommer att göra med golfen och Phil Mickelson?

RELATED ARTICLES

Mest populär