Sunday, December 10, 2023
HemBodybuilding"Glad att jag inte lyssnade på de så kallade experterna": Legendarisk kroppsbyggare...

“Glad att jag inte lyssnade på de så kallade experterna”: Legendarisk kroppsbyggare som besegrade GET Ronnie Coleman delar ofiltrerat konto om sin steroidanvändning

Den australiensiska kroppsbyggarikonen Lee Priest var bland få kroppsbyggare från sitt land som kämpade mot de bästa av de bästa i Mr. Olympia-tävlingen. Trots att han var 5’4″, gav NABBA Mr. Universe-vinnaren massmonster en springa för pengarna. Faktum är att kroppsbyggaren besegrade Ronnie ‘The King’ Coleman 1997, ett år innan GETEN vann sin första Mr. Olympia.

Lee Priests otroliga framgång kan tillskrivas hans arbetsmoral och genetik. Detta var dock inte de enda faktorerna som hjälpte australiensaren att bli en bodybuildinglegend. Istället för att följa konventionell visdom gjorde den frispråkiga kroppsbyggaren vad han trodde skulle vara bäst för honom. Ett av exemplen på att Priest gjorde saker annorlunda kom genom hans senaste redogörelse för hur han använde steroider.

Lee Priest kastar bort konventionella råd angående steroider

Användning av anabola steroider i professionell bodybuilding är en öppen hemlighet. Under årens lopp har många legendariska kroppsbyggare blivit rena om deras steroidanvändning. Till och med Arnold Schwarzenegger avslöjade vilka prestationshöjande droger han tog under sina tävlingsdagar för bodybuilding. Därför, efter decennier av användning, har vissa doser blivit inofficiellt standardiserade i de professionella bodybuilding-kretsarna.

Lee Priest avslöjade dock hur han förkastade sådan visdom i en YouTube-video. “Vilket var det bästa rådet som du inte lyssnade på?” sa mannen bakom kameran i videon. Priest berättade om sin steroidanvändning som svar. Medan “experter” sa åt honom att ta höga doser testosteron, tyckte Priest inte att han behövde göra så mycket. “1000 milligram test? Jag sa för helvete, sa Priest.

“Jag tog 400 och fick samma resultat”, avslöjade 51-åringen. Det var inte den enda gången han avvisade ett sådant råd. “Folk säger att du måste ta tillväxt. Jag provade det två gånger. Gillade det inte, tog det aldrig igen. Så när det kommer till det så är jag glad att jag inte lyssnade på de så kallade experterna”, sa Priest i YouTube-korten. Faktum är att australienaren förblev naturlig under hela sin amatörkarriär.

Kroppsbyggaren undvek steroider tills han blev proffs

Lee Priest har genetik på toppnivå, och på 90-talet hade han några av de mest muskulösa armarna som någon kroppsbyggare kunde drömma om. Men trots att han erövrat de regionala och internationella amatörkroppsbyggartävlingarna, förstod kroppsbyggaren att han skulle behöva ta sin fysik till nästa nivå för att tävla med proffsen.

Priest var 19 när han hoppade på sin första PED-cykel. “Jag var 19 det första halvåret av året, jag var fortfarande naturlig när du ser mig senare under året kan du se skillnaden på 20 pund,” sa Priest när han dök upp i Bodybuilding & Bollocks-podden. 51-åringen sa att han tog 200 milligram Deca för sin första cykel.

Medan anabola steroider hjälper professionella kroppsbyggare att lägga på sig mer muskler samtidigt som de förblir strimlade, fungerar det inte alltid på samma sätt för alla. Därför tog den australiensiska kroppsbyggaren vad han trodde skulle vara tillräckligt för honom. Vad tycker du om Lee Priests uttalande? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär