Saturday, December 9, 2023
HemNBAGilbert Arenas tillhandahåller det ultimata motgiftet för att försvara den ostoppbara Nikola...

Gilbert Arenas tillhandahåller det ultimata motgiftet för att försvara den ostoppbara Nikola Jokic: “Just Make Him Go Left”

Nikola Jokic har blivit en dominerande kraft i NBA, och allt av goda skäl. Nuggets center är utan tvekan en av de bästa spelarna, om inte den bästa, i ligan just nu. Jokic var ansvarig för att ge Nuggets sitt första mästerskap någonsin förra säsongen. Med bara 28 år är han en 2X MVP, 5X NBA All-Star och 5X All-NBA, och himlen verkar vara gränsen för det serbiska odjuret.

Han utsågs också till #1-spelaren i ligan 2023 av ESPN. När han är på banan verkar det som att det inte finns något som kan stoppa Jokern från att göra mål. Goda nyheter för sina motståndare, Gilbert Arenas, före detta NBA-spelare och 3X NBA All-Star, har till synes hittat ett kryphål som kan hjälpa försvarare att bromsa Jokic. Arenas, som gick i pension 2012, var en av toppspelarna under sin tid, och han vet vad han pratar om.

Att trycka Jokic vänster kunde göra susen

Hans motgift för att stoppa Jokic är detta: sträck efter bollen, peta efter bollen, gör honom obekväm och spela det låsta försvaret. Agent Zero kan sin sport, och han har sett tillräckligt många klipp för att förstå att för att neutralisera Jokic, allt som försvarare behöver göra är att gå head-up mot honom och tvinga honom att gå till vänster. “Få honom bara till vänster hela tiden”, säger han.

Hur spelare är mer rädda för Nikola Jokic än Shaquille O’Neal – via Gilbert Arenas

Försvarare måste ge starkt motstånd

Jokics framtida motståndare, som kommer från en rutinerad spelare som Arenas, kanske vill ha dessa tips i åtanke, för så här långt under säsongen visar Jokern inga tecken på att sakta ner. Den regerande final-MVP leder Nuggets resultattavla i poäng, returer och assist.

Han är utan tvekan den bästa all-around offensiven i ligan just nu, och för att stoppa honom kommer det att behövas lite mer än att bara stöta på honom. När han är på banan har Jokic fullständig kontroll över spelet. Han är en effektiv skytt, en ännu bättre passningsspelare och en fantastisk offensiv rebounder.

Tror du att No Chill Gils tips skulle kunna fungera mot Jokern? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär