Tuesday, February 27, 2024
HemBoxing"(Gervonta Davis) sida visade inget intresse": Efter att ha lämnat sin 4-bältes...

“(Gervonta Davis) sida visade inget intresse”: Efter att ha lämnat sin 4-bältes obestridda lättviktstitel, reflekterar Devin Haney över tidigare misslyckanden och avslöjar framtida planer

Efter nästan ett och ett halvt år sedan han blev den obestridde lättviktsmästaren, Devin Haney lämnar alla fyra lättviktsbälten före Tydligen Prograis bekämpa. Trots det faktum att det återstår oavslutade ärenden med Gervonta DavisHaney tycker att hans prestation i lättviktsdivisionen är tillräcklig.

Amerikas favoritvideo idag

I detta sammanhang, före sin debutkamp på 140 lbs, förklarade ‘The Dream’ också att han ville gå upp till den viktklass som för närvarande domineras av Terence Crawford. Dessutom, i ett djärvt uttalande, antydde han vänd mot “Bud”.

Varför lämnar Devin Haney alla fyra lättviktsbälten?

Den 5 juni 2022, efter att ha besegrat George Kambosos Jr., Devin Haney blev världens obestridda lättviktsmästare. Efter denna seger, två gånger, försvarade han sin obestridda titel – en gång i en revansch med Kambosos Jr. och sedan mot Vasyl Lomachenko i maj i år. Efter att Haney besegrat Lomchanko ville boxningsvärlden se honom mot Gervonta Davis. Men eftersom Gervonta Davis sida har visat noll intresse för Haney, tycker “The Dream” att det är lämpligt att han flyttar upp till 140 lbs.

På samma sätt sa Haney till ESPN, “Jag gjorde allt vid 135 som jag kunde. Den största kampen för mig var att göra den Gervonta Davis-kampen, och hans sida visade inget intresse för att göra kampen.”

“Jag har vuxit ur divisionen, så nu gör jag min strävan till 140 för att bli en mästare i två divisioner,” tillade “The Dream” självsäkert. I detta sammanhang antydde Haney också att han skulle vilja utmana någon som Terence Crawford genom att flytta upp till 147 lbs.

Haney vill utmana Terence Crawford

Även om Regis Prograis-kampen ännu inte har ägt rum, är Haney, “hoppet för Amerika” i Teofimo Lopez ord, nästan säker på sin seger. Enligt hans uttalanden, efter Prograis-kampen, skulle Haney inte acceptera ytterligare en match i Super Lightweight. Istället kommer han successivt att gå upp till weltervikt. “Och efter den här kampen ser jag ut att bli en tredivisionsmästare och gå upp till 147,” meddelade han.

Med tanke på det faktum att han vill vinna en titel på 147 lbs är det en självklarhet att han skulle möta antingen Jaron Ennis eller Terence Crawford. “Jag skrev historia genom att bli obestridd, och det var en milstolpe för mig,” tillade Haney. “Men nu är jag vid den punkt i min karriär där jag vill göra de största och bästa matcherna som händer i världen. Jag är en pay-per-view-kämpe”, avslutade han. Med det sagt, varför tror du att Davis sida inte visade något intresse för ‘The Dream’? Dessutom, tror du att Haney menar allvar med ‘Bud’? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär