Sunday, February 25, 2024
HemMLBGary Sheffield pekar fingret på legendariska New York Yankees Manager för Crushing...

Gary Sheffield pekar fingret på legendariska New York Yankees Manager för Crushing 2004 ALCS-förlust mitt i Hall of Fame-samtal

Gary Sheffield, Bronx Bomber och Hall of Fame-utmanare känd för sin legendariska slö skicklighet och eldiga ord, känner fortfarande sticket av New York Yankees episka 2004 ALCS choke. Medan Boston-fans fortfarande njuter av rallyropet “Låt oss inte vinna en”, hånar Sheffield. Den verkliga boven, enligt Sheffield, var inte på planen utan satt i dugout.

Amerikas favoritvideo idag

Sheffield antyder brist på förberedelser och strategi och ifrågasätter dåvarande managern Joe Torres bullpen-ledning under hela serien. Men vilka specifika beslut tog Torre som Sheffield höll emot honom?

Den verkliga orsaken bakom New York Yankees historiska ALCS-förlust 2004 går utöver gränserna för en svag bullpen

Var det helt enkelt dåligt planval, eller var det en djupare koppling mellan tränare och spelare? Kollapsen 2004 kastar en lång skugga och Sheffields ord återuppväcker debatten om vad som verkligen gick fel i Bronx den oktober som fick laget att kvävas i en serieledning med 3-0, och förlorade de kommande fyra matcherna för att ge plats för Boston Red Sox’s. World Series-titel. Yankees’ bullpen, hävdar Sheffield, saknade djupet och talangen hos sina motsvarigheter i Boston.

Medan relievers som Derek Lowe och Bronson Arroyo stängde av New York-slagarna, vacklade armar som Tom Gordon och Mike Stanton i slutspelets tryckkokare. Men Sheffields kritik går utöver individuella framträdanden. Torres hantering av Mariano Rivera, den legendariska närmare, gjorde honom rykande.

“Han (Torre) väntade för sent,” sa Sheffield i en nyligen intervju med Foul Territory. “Mariano hade inte rätt.” I en djärv anklagelse hävdar Sheffield att Torre fumlade efter Riveras utplacering, vilket fick serien att gå utom kontroll. Men kan skulden verkligen vila enbart på ett beslut, eller fanns det djupare sprickor i Bronx-stiftelsen?

Det är där Sheffield pekar fingret – inte mot Red Soxs Pedro Martinez eller Curt Schilling, utan mot männen som stod framför dem – New York Yankees bullpen. “Vi förlorade matchen eftersom våra avlösare inte kunde avsluta en match”, reflekterar han. Var bullpen verkligen den svagaste länken, eller fanns det mer systemiska skäl till det episka upplösningen? Det kräver en närmare titt bortom den nionde omgången, fördjupning i de bredare organisatoriska misslyckanden som bidrog till New York Yankees hjärtskärande kollaps.

Bortom misstagen på fältet ser Sheffield en grundorsak i Yankees frontkontor. Han menar att Yankees, trots sin offensiva eldkraft, saknade den pitching och defensiva muskler som behövdes för långvarig framgång efter säsongen. Sagan från 2004 fungerade som en brutal väckarklocka, som tvingade New York Yankees att omvärdera hela sitt sätt att bygga en mästerskapsutmanare. På tal om mästerskap, Sheffield är inne på sitt tionde och sista år som Hall of Fame-nominerad. Hur ser det ut på den fronten?

Gary Sheffields framtid för MLB Hall of Fame väntar på sitt sista avslöjande

Sheffields slagträ, ett åskslag som en gång ekade genom arenor, står nu inför sin sista svängning mot baseballodödlighet. Hall of Fame-dörren knarrar, men tvivel dröjer sig kvar som fuktighet i Florida. Hans CV – ett genomsnitt på 0,292, 509 homers och en Marlins franchise-bästa OPS – glittrar under granskning, men ändå dansar skuggorna från steroideran runt den.

Är Gary Sheffields Hall Of Fame-bud i Limbo? Att reda ut sin BALCO-saga med Barry Bonds, ett vittne i korselden

För sluggern som klockade till 55 % i förra årets omröstningar, kommer hans slagträs åska tysta tvivel, eller kommer viskningarna att överrösta hans arv? Endast tiden och basebollförfattarnas röster kommer att avgöra om Sheffields gunga hittar sin sista viloplats i Cooperstown. Titta in den 23 januari för att veta vad framtiden har att erbjuda!

RELATED ARTICLES

Mest populär