Sunday, December 3, 2023
HemBasketballGarwey Dual And Dai Dai Ames Fiasco – Inside Details of Ugly...

Garwey Dual And Dai Dai Ames Fiasco – Inside Details of Ugly Fight

Det var ett vanligt bollspel förutom stridslystnad och brouhaha. De två ballarna kom öga mot öga och till slagen mot lövträet. De kastade slag över passningar och gjorde det till en häftig tävling. Som den nuvarande säsongens ondskefulla händelse har uppgörelsen redan utlöst nya rubriker och värme.

Det började när Providence Friars spelade sin fjärde match mot Kansas State i fredags på Baha Mar Convention Center. Kansas trumfade Providence med en knapp marginal på 73-70. Det såg dock inte bra ut mellan de två sidorna.

Fiaskot

Båda lagen var oavgjorda till 57 vilket ledde dem till förlängning. Under OT blev det så upphettat att ett slagsmål bröt ut mellan Friars point guard Garwey Dual och Kansas guard Dai Dai Ames. Båda spelarna knuffade på varandra när Dual slog Ames, och båda atleterna fick sedan kontrolleras av sina lagkamrater och tränare. Även om matchen slutade på Kansas sida, stod båda lagen inför en stor nackdel eftersom deras deltagare var avstängda.

NCAA:s regler säger att i händelse av bråk kommer spelarna att stängas av för en match. Således kommer Kansas att sakna Ames i sin roster mot Miami. På samma sätt kommer Providence att stå utan Duals tjänster i deras tävling mot Georgien. Detta kommer att bli en betydande förlust för båda lagen eftersom Ames gjorde avgörande 10 poäng med tre returer och fyra assist, medan Dual hade 7 poäng med 3 returer och lika många assist.

Även om båda de konfronterande atleterna inte var med i startfemman, ansågs de vara nödvändiga ersättare medan de roterade spelarna. Deras roll var inte bara begränsad till att vara de biträdande fiolerna.

Spelare som ingen annan

Dual utökade sina tjänster för ett antal skolor. Han var tidigare med George Bush High School innan han flyttade till Carmel High School. Han flyttade ännu en gång under sitt andra år till Southern California Academy. Den Houston-födde gjorde i snitt hela 16 poäng med 7 assist per match och 3 steals per match under sin kampanj 2022-23. Han var en fyrstjärnig rekryt som valde Providence framför andra högskolor som Arizona, Wisconsin, etc. Men när huvudtränaren Ed Cooley reste till Georgetown, drog Dual också tillbaka sin plan för att skriva på Letter of Intent för att spela med Providence senare.

Ames å andra sidan är också en nybörjare i Kansas State som utförde sina tjänster för Kenwood Academy 2022-23. Med ett snitt på hela 21,4 poäng med 3,1 returer per tävling och 4,3 assist per match, hade Ames gjort mer än 1500 poäng i slutet av sin karriär. Hans exemplariska prestationer fick hans lag – Broncos att överträffa sina motståndare i 54 matcher under hans två senaste år med dem. Laget tog också klass 4A Super Sectional-titlar i rad när Ames blev en fyrstjärnig prospekt.

Med Duals frånvaro under nästa match mot Georgia, kommer vakterna Corey Floyd Jr. och Rich Barron att behöva kliva upp. Floyd kan erbjudas fler spelminuter i sin nästa match, medan Barron kanske måste förstärka sitt spel och fungera som vakt för tillfället. Det kommer också att innebära mer press på deras startfemman eftersom tränaren inte skulle kunna rotera spelarna när han är som bäst. Taktiskt skulle Wildcats också vara ett alternativ mindre när de möter Miami. Ames var den enda roterade spelaren i startfemman, vilket också betyder att de litade mer på honom än någon annan bänkad vakt. Med Ames frånvaro kommer antingen en av deras vakter Dorian Finister och Cam Carter att ta saker i egna händer och tränaren Jerome Tang måste noggrant övervaka layups.

Både Ames och Dual utvecklade sitt spel enligt colleges basketstandarder och den nuvarande avstängningen för båda kommer att vara skadlig för dem och deras lag.

RELATED ARTICLES

Mest populär