Monday, December 11, 2023
HemGolfGår Viktor Hovland med i LIV Golf? 3x PGA Tour-vinnare missnöjd...

Går Viktor Hovland med i LIV Golf? 3x PGA Tour-vinnare missnöjd med att “vara väsentligen tvingad” utan frihet

En norsk professionell golfspelare, Viktor Hovland, ville ha ett annat schema än det snäva schemat för PGA för säsongen 2023. PGA-touren tillkännagav ändringar tidigare i år på grund av existensen av LIV. När fler och fler spelare lämnade PGA för att ansluta sig till den saudiskstödda kretsen började Jay Mohanan se på LIV som ett hot, och därför tillkännagav han förbättringar.

Förändringarna i PGA-touren inkluderar också en ökning av antalet evenemang som en golfspelare måste spela årligen. Även toppspelare engagerade sig i att spela över 20 evenemang. Men Monahan introducerade också andra förmåner och förmåner, tillsammans med ökad plånbok för PIP. Även om de ekonomiska fördelarna ökade verkar vissa golfare, inklusive Hovland, missnöjda.

Hur känner Viktor Hovland om förändringarna i PGA-tourschemat?

Den norske golfaren accepterade att det skulle vara svårt att uppfylla sina skyldigheter att tävla i alla prestigefyllda evenemang under säsongen 2023. Nästa säsong är ett Ryder Cup-år; utöver turnéns händelser gjorde han kommentarer inför Hero World Challenge. Hovland förstår idén med att förbättra PGA Tours produkt. Han vill dock inte bli tvungen att tävla i upp till 25 evenemang årligen. Han vill ha frihet. Han uppskattade LIV för den friheten. Det finns dock inga nyheter om att han anslutit sig till den Saudi-stödda kretsen.

Proffset vill vara en del av evenemanget men vill ha friheten att göra sina val; han ogillar att spela alla evenemang som en nödvändighet. Enligt honom, även för att spela Ryder Cup, måste LIV-golfare spela vissa evenemang. Han menar att upplägget var bättre än PGA:s schema. Att spela några evenemang som en behörighet att vara en del av Ryder Cup. “Nu kanske jag gör det under ett visst år, men jag tror att det i grunden inte är så jag skulle vilja ha min karriär att se ut i framtiden”, säger Hovland.

Kommentarerna från Hovland kom efter Jon Rahms uttalande nyligen. Han stöttade sin gamle vän Phil Mickelson genom att säga att PGA-golfare borde vara tacksamma för LIV. För om LIV inte funnits, skulle de förmåner som PGA introducerade, tillsammans med en ökad plånbok, aldrig ha hänt. Vinnaren av 2018 års amerikanska amatör nekade dock att kommentera om LIV-spelare borde få spela på Ryder.

Vad är planerna för PGA?

Efter uttalandet av proffsgolfaren Rahm kallade Tiger Woods och Rory McIlroy till ett akut LIV-möte. Woods och McIlroy har varit de största anhängarna av PGA. Alla golfare från mötet har dock nekat till att ha avslöjat någon information om det. Men turnéstjärnan, Justin Thomas, delade sin tro. Enligt honom gör tidigare nummer ett, Woods, och nuvarande nummer ett, McIlroy, något solidt för att säkerställa en mer robust amerikansk krets på lång sikt.

Vad är dina tankar om PGA-schemat för 2023? Tror du att de tvingade det på golfare?

RELATED ARTICLES

Mest populär