Sunday, February 25, 2024
HemViralSportsMoments"Ganska bra liv att vara cyklist" - 25-årig slovensk ryttare delar ambitionerna...

“Ganska bra liv att vara cyklist” – 25-årig slovensk ryttare delar ambitionerna för säsongen 2024

Proffscyklisten Tadej Pogačar siktar högt i cykelprövningar och delade nyligen med sig av sina kartlagda ambitioner för säsongen 2024. En kraftfull idrottare från UAE Team Emirates, han utlöste krusningar med utarbetade planer för en potentiell Grand Tour-diskant i år. Med hjärtat inställt på dubbla segrar förblev 25-åringen blyg om sina framtidsutsikter i andra prestigefyllda titlar.

Medan han lade till cykelbanorna i Vuelta a España till sin erövring, markerade Pogačar sitt fokus på en aldrig tidigare skådad “trippel” berättelse. Som föreslagits av Alberto Contador, insisterade den slovenske atletiska maestro på en ihärdig och steg-för-steg-strategi. Medan han förklarade sina uppriktiga ställningstaganden i sadelbacksambitioner, lade den rutinerade ryttaren till ytterligare detaljer från sina avgörande drag.

Slovenskt cykelproffs delar dedikerade planer

Pogačar nämnde att han skulle etsa mål för dubbla turneringsvinster att anta nya cykelstrategier i år. Medan han inledde sin tävlingssäsong 2024 med Strade Bianche den 2 mars talade hans scheman mycket. Han hoppade över klassikerna och siktade vidare på att hålla sig fräsch och fokusera på Giro d’Italia och Tour de France.

Även om den beräknade risken med denna cykelstrategi har varit obestridlig, banade det potentiellt vägen för honom att efterlikna Marco Pantanis dubbla seger 1998. Med en försenad start på sin sportsäsong i år avslöjade den slovenska ikonen också ett strategiskt skifte. Genom att undvika sina kullerstensframträdanden i globala tävlingar hoppades Pogačar vara kvar på sin topp under den prestigefyllda Touren.

Med sina cykelställningar som understryker en tro på att simulera tävlingsintensitet, betonade Pogačar behovet av tillväxt genom omfattande träning. I ett uppriktigt erkännande av sin sadelbackskarriär, anmärkte den rutinerade idrottaren: “Det är ett ganska bra liv att vara cyklist; vi ska inte klaga för mycket”, samtidigt som vi utvecklar, “Om du gillar det kan du fortfarande möta hinder och komma över dem.”

Fräcka mål i globala saddleback-turneringar

Mitt i de fysiska utmaningarna med sina cykelmål såg Pogačar också Esports World Championships, en prestigefylld bana sponsrad av MyWhoosh. Betecknande nog var denna inomhusrittapp också sponsor för UAE Team Emirates, vilket markerar ett potentiellt erbjudande på virtuella slagfält för spelaren.

Läs mer: Video: Cykelvärldsmästare hör namn skanderas av fansen på en bar och här är vad hon gör härnäst

Med jokertecken som introducerar oförutsägbarhet, hade de senaste parametrarna många unika format i racingkvalifikationer. För att visa upp sin anpassningsförmåga i professionella cykelspel, försökte vinnaren av Tour de France 2020 etsa sitt namn tillsammans med andra sadelbackslegender. I hopp om att spegla Pantanis rekord från över två decennier sedan avslöjade Pogačar sina framtida prioriteringar.

Samtidigt som Pogačar tonade ner betydelsen av OS i Paris i sina cykelsträvanden, noterade Pogačar: “Jag planerar inte hela min kalender kring spelen.” När han började träna i Spanien, mindes proffsryttaren att han korsade vägar med sadelbackseliten Mathieu van der Poel. Han genomgick utrustningstestning i Valencia och hans fullspäckade schema reflekterade över aspekterna av att bedriva globala mästerskap.

Tadej Pogačar stängde ridån för sin engagerande berättelse och anammade sina cykelutmaningar. Genom att lyfta fram glädjen med att övervinna hinder på vägen till storhet, blev hans ansträngningar mer än bara personliga prestationer. När säsongen 2024 närmar sig, har hans lovande pedaler lämnat fansen ivriga att bevittna många fler historiska ögonblick framför sig.

Inlägget “Pretty Good Life Being a Cyclist” – 25-åriga slovenska ryttare delar ambitioner för säsongen 2024 dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär