Tuesday, February 27, 2024
HemSoccerGabriel Jesus kallar Erling Haaland för en "maskin" när Manchester City jagar...

Gabriel Jesus kallar Erling Haaland för en “maskin” när Manchester City jagar den fjärde raka Premier League-titeln

Erling Haaland har slagit rekord och fått brett beröm för sin målförmåga. Den norske anfallarens otroliga prestationer har gett honom namnet “maskin”, en titel som tilldelats honom av både fans och lagkamrater. Det verkar dock som om Haalands opposition också delar denna uppfattning, som Arsenal stjärna Gabriel Jesus hänvisade nyligen till den unge norrmannen som en “maskin”.

Amerikas favoritvideo idag

Ursprunget till Haalands maskinsmeknamn kan spåras tillbaka till 2021 när han spelade för Borussia Dortmund. Det var hans dåvarande lagkamrat Marco Reus som gav honom den här titeln efter att han gjorde en ställning i en Champions League-match mot Sevilla. Sedan dess verkar denna etikett ha fastnat hos anfallaren, även nu kl Manchester City.

Gabriel Jesus tipsar om Erling Haaland

Nyligen Arsenal stjärnor Gabriel Jesus och Martin Odegaard satte sig i en intervju med beIn SPORTS. Under samtalet ombads de att bilda sitt bästa 5-mannalag bestående av spelare utanför deras nuvarande klubblag. Jesus, alltid den stolta brasilianaren, kom på idén att skapa ett lag som enbart består av spelare från hans landslag.

Odegaard, som fattade konceptet, föreslog: “Ska jag göra Norge då?” Som svar sa Jesus, “Ja, självklart, du har maskiner där.” Det var en obestridlig referens till den norske anfallaren. Odegaard, som tydligt kände igen Haalands talang, fortsatte med att inkludera honom i sitt 5-mannalag.

Det går inte att förneka Erling Haalands rykte som målmaskin. Även om han var nyckeln i förra säsongens tredubbla vinnande kampanj, spelar han också en stor roll i Citys jakt på att vinna sin fjärde raka Premier League-titel.

Manchester City är i en svår position att vinna Premier League

Erling Haaland leder för närvarande mållistan i Premier League efter att ha gjort imponerande 14 mål. Däremot Manchester Citys senaste oavgjort mot Tottenham har sett dem halka ner till tredje plats i ställningen. Just nu, Liverpool ligger på andra plats, medan Arsenal ligger överst i tabellen med sex poängs ledning.

“Det var inte en fråga om Erling Haaland” – Manchester City Ace försvarade sig trots att han missade ett enkelt mål under oavgjort 3-3 mot Spurs

Även Haaland fick kritik för att ha missat några enkla chanser i matchen mot Tottenham. Det har dock tidigare fotbollsspelare komma till hans försvar. City befinner sig nu i en position som liknar förra säsongen, där de fick jaga efter Arsenal om titeln. Det kommer säkert att bli spännande att se om de kan replikera sin framgång från förra året och säkra sin fjärde raka Premier League-triumf.

Vad är dina tankar om detta? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär