Thursday, November 30, 2023
HemF1Furious Schumacher-familjen var redo för "Public Fight" med Haas Boss över Micks...

Furious Schumacher-familjen var redo för “Public Fight” med Haas Boss över Micks F1-stol

Mick Schumacher har haft en förödande säsong 2022. Trots en konkurrenskraftig bil slutade han inom poängen vid bara 2 tillfällen. Denna dåliga prestation ledde till att Haas-teamrektor Guenther Steiner avvisade Mick Schumacher från laget. Men enligt Ralf Schumacher blev hans brorson, Mick, utesluten från laget av olika anledningar.

Och vid många tillfällen kritiserade Ralf Steiner. Med det sagt, Steiner påstås ha anklagat honom för hans försök att gradera Haas till en “offentlig kamp”.

För ett tag sedan gick nyheten ut att Mick Schumacher kommer att skiljas från Haas. Och efter att nyheten kom kom det mycket kritik från hans farbror Ralf Schumacher. Även om den sexfaldige GP-vinnaren var högljudd under hela året, gav nyheten om att Haas letade efter en föraruppställning 2023 föraren som blev förståsigpåare.

På frågan av Sport Bild vad är hans åsikt sa Guenther Steiner att Ralf ville “orsaka ett offentligt slagsmål”.

Han tillade: “Jag är inte intresserad av det. Jag gör som jag gör och han kan säga vad han vill. Jag är inte intresserad av att svara på det eftersom jag inte är en självpromotör. Mitt beslut påverkades verkligen inte av Ralfs beteende.”

Båda säsongerna med Mick gick inte bra för de amerikanska kläderna. Så laget bestämde sig för att göra några stora förändringar och nu avslöjar teamchefen Guenther Steiner anledningen till att Mick Schumacher blev avsatt av laget.

Haas teamchef avslöjade vad som fick honom att skiljas från Mick Schumacher

De två senaste säsongerna gick inte som Haas hade förväntat sig. För att ge laget erfarenhet har de amerikanska kläderna beslutat att utvisa Mick Schumacher. Den mer erfarna Nico Hulkenberg kommer att ersätta sonen till den store Michael Schumacher för säsongen 2023.

När han talade om F1 bortom grid-podden sa Steiner att Schumachers inkludering i laget hindrade Haas tillväxt. Han sa: “Mick kan [become] en bra förare, eller så är han redan en bra förare, men han kan bli bättre. Men hur lång tid tar det för oss? Eftersom han växer med oss ​​kan han inte få oss att växa. Vi sa, hur kan vi göra det?

“Vi såg oss omkring och vi kände Nico, vi hade några diskussioner med honom under åren innan och det blev aldrig av att han kom för att jobba med oss ​​så uppenbarligen fanns respekten där.”

Beslutet är fattat. Tysken kommer att ersätta Mick och bara tiden kan utvisa om spelet kommer att löna sig.

RELATED ARTICLES

Mest populär