Thursday, November 30, 2023
HemTennisFrustration blir bättre av Novak Djokovic när han visar sin ilska på...

Frustration blir bättre av Novak Djokovic när han visar sin ilska på racketar i högoktantävlingen vid ATP-finalerna 2023

Efter att ha slutit affären i “Ljusstaden” på Paris Masters såg Novak Djokovic ut att triumfera i Turin. Men han visste inte att han var tvungen att starta kampanjen med en lungsprängande 3-timmar-4 minuters kamp mot den 20-årige danske spelaren Holger Rune för att få smaken av sin första seger i Piemontes huvudstad. Den nuvarande nummer 1 behövde bara en vinst i ATP-finalen för att säkra sin topplats vid årets slut. Men resan har inte börjat så smidigt som han skulle ha velat, eftersom en bekant missnöjd serb dök upp till domstolen.

Serbinatorn vann sin seger över dansken med en 7-6(4), 6(1)-7, 6-3 Mållinje. Men ett ögonblick av frustration under det tredje setet såg honom få en kod för överträdelse. 36-åringen bröt två racketar av raseri under matchen. Djokovic har dock gjort det tidigare också. Ändå, hur förseglade han affären på Pala Alpitour den här gången?

Novak Djokovic blir frustrerad över den svåra nöten att knäcka under sin premiär i ATP-finalen

Novak Djokovic och Holger Rune inledde ett nagelbitande möte för att kickstarta sin kampanj i Turin på söndagen, där den senare ville hämnas sin förlust i Paris-Bercy. Detta var Runes första framträdande i säsongsavslutningsturneringen och han gjorde inte sina fans besvikna alls på söndagen. Rune slog vidare 19 vinnare i det ansträngande 72-minutersmötet i första set. Det andra setet bevittnade ännu längre rallyn under blixtsnabba förhållanden på Pala Alpitour. Men till skillnad från i första set fick danskan övertaget i tiebreaks och tvingade fram matchen till avgörande set.

Novak Djokovic är känd för sina comebacks från ingenstans. Hans lugn under matchernas intensiva stunder har varit symbolen för hans framgång. Men fansen fick se den andra sidan av Djokern när han släppte sin ilska efter att ha låtit en ledning för tidigt paus glida i det tredje setet. Serbinatorn bröt två av sina racketar under matchen och lämnade en liten hög med förstörelse bakom sätet för att få en kodöverträdelse.

Han återfick dock snabbt lugnet för att säkra den historiska vinsten i Turin. En vinst som cementerade hans status som inget annat än legend, Novak Djokovic är verkligen exceptionell och han bevisade det igen.

Djokovic har nått orörda höjder efter segern mot Rune

Novak Djokovic har säkrat sin förstaplats vid årets slut med sin inledande matchseger i ATP-finalen. Med denna vinst har han också garanterat sin 400:e vecka vid rodret på ATP-rankingen. En 8-faldig placering på plats 1 vid årets slut är en ganska anmärkningsvärd bedrift att uppnå i en karriär för alla idrottsmän.

Den 24-faldiga Grand Slam-mästaren har vunnit 19 raka matcher sedan han senast krossade sin racket när han spelade mot Carlos Alcaraz i Wimbledon i år. Det var ett svårt slut för en episk körning. Men den här gången har han redan passerat mållinjen. Nu skulle Djokovic gärna avsluta säsongen med ett ljust leende. Kan han vinna ännu en trofé i vad som har varit en häpnadsväckande säsong för serbern?

RELATED ARTICLES

Mest populär