Wednesday, February 21, 2024
HemNASCARFront Row Motorsports Insider avslöjar anledningen till att dumpa RFK Racing för...

Front Row Motorsports Insider avslöjar anledningen till att dumpa RFK Racing för back-to-back-mästare

Cupseriesäsongen 2023 bevittnade uppkomsten av underdogs. Det var inte bara Brad Keselowskis RFK Racing som hade en uppgång i prestanda utan även team som Front Row Motorsports som bevisade att dessa nya och mindre team är här för att stanna. När Michael McDowell vann Indianapolis road course race, har laget föryngrats med en nyvunnen framgång. Dessutom, för att fortsätta vågen, är FRM inställd på att skapa nya allianser i garageområdet för säsongen 2024.

Efter att ha varit en nära allierad till RFK Racing och delat ett nära samarbete är Front Row Motorsports redo att ta ytterligare ett steg längre i framtiden. Följaktligen tillkännagav laget en ny teknisk allians med Team Penske, som tog på varandra följande mästerskap efter att ha flyttat från Brad Keselowskis lag. När FRM:s besättningschef, Travis Peterson, talade om skapandet av den nya alliansen, reda ut lagets förväntningar och anledningen till att gå ihop med Team Penske i sin intervju med Sirius XM.

RFK Racing kommer att förlora en allierad när de väljer Team Penske framför dem

Det som skiljer lag som Hendrick Motorsports och Team Penske från mindre lag är överflöd av resurser, oavsett om det handlar om monetära eller tekniska förmågor. Men för att upprätthålla paritet i NASCAR-hagen, ansluter sig dessa mindre team ofta till hajarna i garageområdet genom tekniska allianser. En sådan teknisk allians är den mellan Team Penske och FRM, som börjar säsongen 2024.

När han talade om det plötsliga bytet i alliansen, uttryckte besättningschefen Travis Peterson, “Med några av de nya människorna och ett par nya ingenjörer samt, vi går över till en teknisk allians med Penske i år, så vi går till simulator med Ford.”

Besättningschef @TRAVIS_P3TERSON berättade för #TMDNASCAR att @Team_FRM byter tekniska allianser från @RFKracing till back-to-back Cup Series-mästare @Team_Penske för 2024.

“De mindre lag som vi måste göra saker som det här för att överleva.” pic.twitter.com/bZcTY4DvO5

— SiriusXM NASCAR Radio (kap. 90) (@SiriusXMNASCAR) 16 januari 2024

“Men snarare än att arbeta med inställningar och sånt, är det typ av att få alla att få fart och gå igenom några torrkörningar av hur övningsscenarier ser ut, så det är nästan en lagövning att få ny personal och kan få kommunikation, få backflowing saker som det än att det verkligen utvecklar installationen vid det här laget. Bara på grund av vad vi har på gång, men du har verkligen tid att göra det, de dagarna stängs aldrig av under lågsäsong. De mindre teamen som vi måste göra dessa saker för att överleva, bara för att vi inte har den stora ingenjörsavdelningen.”

“Så många skäl krävde en teknisk allians, att få stöd för vanligtvis simuleringsverktyg eller processer för att mäta delar, och vi har typ alltid gjort det RFK under lång tid och nu byter vi över Penske så jag kan inte nödvändigtvis tala till alla, eftersom vi är mitt uppe i de nya, men kärnan är att du inte har 20 ingenjörer i butiken som tillhandahåller information hos oss, så du går lite i linje med ett team som har och använda deras information”, avslutade Peterson.

Brad Keselowski visar sina framtidshopp för sitt lag

Även om RFK Racing kommer att förlora en nära allierad i Cup Series-arenan, hindrar det inte laget från att fokusera på att bygga ett mer effektivt lag och utöka det. Medan en majoritet av Cup Series-lagen hoppas kunna tvätta sina fötter i den sekundära serien av NASCAR, har Brad Keselowski andra planer för sitt lag.

Keselowski uppgav i en intervju med Autoweek att han föreställer sig att expandera till IMSA-serien snarare än Xfinity-serien eller Truck-serien. Dessutom är det nära förestående att delägaren i RFK Racing ser på utvecklingen av ett tredje lag i cupserien. På grund av detta skulle #60 Ford-delen av #60-projektet piloteras av David Ragan i det kommande Daytona 500-loppet.

Keselowski sade: “Det finns ingen anledning för NASCAR att konkurrera med sin egen produkt från IMSA,” säger Keselowski. “Du tittar på deras (IMSA) bilräkningar vid några av dessa lopp och deras intresse, det är genom taket. Jag tycker att det är bra att ha dessa som två separata produkter och ekosystem.”

Läs mer: Kaulig Racing tillkännager AJ Allmendingers nya Xfinity-partner för säsongen 2024

Med det sagt så kommer både Front Row Motorsports och RFK Racing att ha en intressant väg framför sig under den kommande säsongen. Det som dock är att se är hur laget presterar efter en gynnsam säsong och en virvelvind av förändringar.

Inlägget Front Row Motorsports Insider avslöjar anledningen till att dumpa RFK Racing for Back-to-Back Champions dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär