Wednesday, February 21, 2024
HemNASCARFrispråkig insider tar en gibe på NASCARs "Innovation", stöder Geoff Bodines paritetsrande...

Frispråkig insider tar en gibe på NASCARs “Innovation”, stöder Geoff Bodines paritetsrande med Dale Jr.

Suset kring nästa generations bilar i NASCAR har varit oavbrutet under de senaste åren. Ända sedan ordet kom ut att Gen-6 skulle ge plats för nästa generation 2022, har åsikterna flygit åt vänster och höger. Men med den senaste tidens krascher och konkurrensen lite lugnare, har samtalet växlat.

Amerikas favoritvideo idag

Nyligen skakade Geoff Bodine, en NASCAR-ikon, upp saker och ting med sin syn på nästa generations bilar. Han spekulerar i att för mycket jämställdhet på banan är lite av en snooze-fest, vilket tyder på att det kan vara anledningen till att fansen stämmer av. Kenny Wallace kastade in hatten i ringen och ringde in på Twitter. Han påpekade att Dale Earnhardt Jr har sjungit samma låt på sin podcast. Det verkar som att det här ämnet väcker en seriös debatt i NASCAR-världen.

Kenny Wallace upprepar Dale Earnhardt Jrs åsikter om NASCAR:s paritetsfråga

Geoff Bodine påpekade tidigare att eftersom bilarna nästan är kloner av varandra måste förarna verkligen öka sitt spel, speciellt när de är tillbaka vid startlinjen. “Det måste de vara, särskilt vid omstarter, för när däcken väl kommer igång och alla går är det svårt att passera eftersom bilarna är exakt likadana.”

På ämnet, Kenny Wallace också nyligen lyfta fram Dale Earnhardt Jrs långvariga åsikter om NASCARs paritetssituation. Next-Gen-bilarna, som drivs av robusta 5,68L V8-motorer, gjorde sin poängtävlingsdebut på Daytona, och de har varit ett hett ämne sedan dess. Dale Jr själv, ett före detta NASCAR-ess, ser många likheter mellan dessa Next-Gen-bilar och V8 Supercars. Han är övertygad om att detta kan bli en spelväxling för förare som byter från Supercars Championships till NASCAR.

Men det finns en hake. Dale Jr tror att det snäva kopplet för team och förare, att begränsa deras utrymme för justeringar kan lägga en dämpare på sportens spänning. Han tog till och med en tripp längs memory lane och minns hur han och Tony Jr brukade böja reglerna för en kant. De förklädde på ett skickligt sätt volfram för att se ut som en vanlig bildel, vilket sträckte sig över laglighetens kanter.

Just denna punkt slogs nyligen in av Kenny Wallace. Han spelade lekfullt med NASCARs “innovation” på Dale Jrs podcast. Hans tweet hade en touch av sarkasm: “Ja vet. Om du lyssnar på @DirtyMoMedia.. @DaleJr har berättat för oss HUR de sparkade alla i röv då. INNOVATION ”

Men tiderna har förändrats. NASCAR:s strikta hållning när det gäller att mixtra med grunderna i lagerbilar har lett till en enhetlighet som pressar spänningen ur konkurrenterna. Att göra ett steg på banan börjar bli en herkulisk uppgift. Även rutinerade journalister som Jeff Gluck har märkt förändringen. Han påpekade att kreativitet var ryggraden i NASCAR:s överklagande. Med nästa generations bilar som formar framtiden är det uppenbart att sporten står vid ett vägskäl, där innovation och tradition kolliderar.

Jeff Gluck undrar om NASCAR har tappat sin gnista

Jeff Gluck har funderat över NASCAR:s senaste strikta regler, och det fick honom att tänka: Har sporten bytt ut sin kreativa själ mot en raksnörad kostym av rättvisa? På senare tid har NASCAR spelat den strikta föräldern, särskilt med nästa generations delar, och sett till att inget lag går utanför linjen.

På frågan om hans syn på dessa nya straffar, var Jeffs tankar en blandning av det och det. “Jag undrar bara… Om det tar lite av kreativiteten och det roliga ur sporten för det är vad racing byggdes på. Så du vet, kommer du att förlora det för mycket? Har alla bilar vi är i samma hastighet? Och då handlar det rent, rent om Track position pit stops, du vet, ren luft. Jag vill inte höra för mycket mer om det. Jag vill att killar ska kunna tävla. Så det är lite osäkert för mig eftersom jag inte vet vart allt är på väg.”

Dale Earnhardt Jr stöter över Kevin Harvick som en speciell gåva skickar honom till Cloud Nine efter att den nuvarande säsongen kommer tidigt

Samtidigt verkar topparna på NASCAR, med Steve Phelps i spetsen, inte vara sugna på att förändra saker och ting, särskilt inte hästkrafterna eller pariteten. Det får oss dock att undra. Tänk om NASCAR hade träffat en söt punkt och hållit den kreativa andan vid liv samtidigt som de gett alla lag en rättvis chans? Kunde vi ha sett en helt annan racerbana idag? Det är en tankeställare.

RELATED ARTICLES

Mest populär