Monday, February 26, 2024
HemGolf"Freaky" Nike Girl Nelly Korda ger äntligen en hälsouppdatering och rensar luften...

“Freaky” Nike Girl Nelly Korda ger äntligen en hälsouppdatering och rensar luften om hennes tillgänglighet i kommande tävlingar

Nelly Korda är inte främmande för skador. 2023 gick 25-åringen igenom olika hinder, bland annat fysiska och psykiska. Skadans omfattning var känd när hon drog sig ur Mizhou America Open och missade cutten i Cognizant Founders Cup.

Amerikas favoritvideo idag

Trots att han återvände till greenerna efter en månads paus, kunde den yngre Korda inte få ordentlig fart på greenerna och kunde inte ta en enda seger under LPGA-tourens säsong 2023. Men den här gången tar 25-åringen inga chanser. Hon har tagit en paus och den senaste uppdateringen ger hopp om hennes närvaro vid kommande evenemang.

Inga fler kliande ögon för Nelly Korda

Under sina sju år på LPGA-touren har Nelly Korda upplevt många toppar och dalar. Ett av hennes lägsta ögonblick kom under säsongen 2023 när hon tappade nummer 1 på Rolex Women’s World Golf Rankings. Korda hade ett vinstlöst år på LPGA-touren men vann på Ladies European Tour.

Men det var förra säsongen; i år är den tvåfaldiga majormästaren redan på väg mot återhämtning från sin senaste hälsohicka. Nyligen fick Korda diagnosen en ögoninfektion efter sin semester i Colorado. Den yngre Korda-systern tog en paus från greenerna för att hennes öga skulle återhämta sig, och nu, när hon går tillbaka, uppdaterade Korda sina fans med den senaste hälsokontrollen.

Med Nike ‘Freak’-hatten med swoosh-jackan delade Korda med sig av återhämtningen av sin infektion. För att lindra fansens oro när LPGA-tourens 2024 är nära att börja, skrev Korda upprymt på sin Instagram-berättelse, “Freakyyyyyyy, ögoninfektion går långsamt bort.” Infektionen såg ut som om den inte fanns där för bara några dagar sedan, och hon strålade med ett smittsamt leende.

Lyckligtvis återhämtade sig LPGA-tourens cover girl precis i tid, eftersom säsongen 2024 är precis runt hörnet. Det verkar som om turen var på Kordas sida den här gången, men det har inte alltid varit fallet, särskilt när man ser tillbaka på de senaste två åren.

De två åren av Nelly Kordas skador

Nelly Korda hade varit kantad av skador de senaste två åren. Det första av hennes allvarliga problem kom 2022 när hon var tvungen att gå igenom intensiv behandling. I mars 2022 fick Korda beskedet att hon hade olika blodproppar nära sitt hjärta och hade svullen armen som följd.

Men hon genomgick en rigorös operation och var redo för ytterligare en utmaning på golfbanan först efter en månad. Comebacken 2022 var en ganska fruktbar sådan, eftersom Korda vann Pelican Women’s Championship och återfick sin Rolex-världsplacering. Under nästa år led Korda ytterligare en skada.

Säsongen 2023 var inte lika givande som den föregående. Efter att ha drabbats av en ländryggsskada i maj 2023 och kommit tillbaka till KPMG-majoren kunde Korda inte upprepa sin framgång 2021. Golfaren hade då vanliga prestationer en efter en och räckte till utan vinster. Med säsongen 2024 som börjar om bara några dagar, kommer Nelly Korda att bryta den segerlösa cykeln?

RELATED ARTICLES

Mest populär