Monday, February 26, 2024
HemNBAFranska fenomenet Victor Wembanyama avslöjar sin hemliga passion förutom basket

Franska fenomenet Victor Wembanyama avslöjar sin hemliga passion förutom basket

Victor Wembanyama kom in i ligan som en av de mest hypade draftprospekten sedan LeBron James 2003. Hypen kring det franska fenomenet var berättigat eftersom NBA aldrig hade sett en spelare av Wembys storlek spela som en vakt. Även om Spurs har haft det kämpigt under Victors första säsong har Wembanyama mer än hållit slut på köpet.

Amerikas favoritvideo idag

Wembanyama är en exceptionellt begåvad basketspelare med generationskapacitet. Men i en intervju nyligen avslöjade Wemby en annan passion för hans förutom basket.

Den största bokmasken på Spurs-listan

Folk är ganska medvetna om Wembanyamas generationsbaskettalanger. Men vad som kan förvåna många är att Victor är en glupsk läsare. Han införde vanan att läsa när han var pojke i grundskolan. Under en intervju sa han, “Jag säger innan grundskolan, det var då jag började läsa böcker i princip. Jag läste mycket under hela grundskolan, men jag läste mindre och mindre på mellanstadiet, och sedan började jag igen på gymnasiet. Det är bara något jag älskar att göra.” Victor rankar den amerikanske författaren Brandon Sanderson väldigt högt eftersom Sanderson är Victors favoritförfattare. Elantis, Warbreaker, A Memory of Light, och Torn av midnatt är några av de bästsäljare som Sanderson har skrivit.

Express News Tom Orsborn intervjuade också flera spelare som Tre Jones och Julian Champagnie om Victors omättliga lust att läsa. Jones anmärkte, “Han tar sig igenom dem. Det är inte så att han bara har fastnat på sida ett. Han gör det inte för bilderna. Han läser.” Lagkamraten Champagnies kommentarer om Wembys läsvanor inkapslar perfekt hans kärlek till läsning. Champagnie sa: ”På planet, innan matcher, har han en bok på sig. Du kan fånga honom på väg till bussen med en bok i handen.”

Läskultur inom Spurs-organisationen

San Antonio Spurs har alltid haft spelare som är väldigt intresserade av att läsa böcker. Wemby är det senaste tillskottet till en lång lista över Spurs spelare som älskade att läsa böcker. Spurs huvudtränare har i flera år uppmuntrat sina spelare att läsa och hänga med i aktuella saker.

Tre Jones sa detta om tränaren Pop, “Han ger oss en bok varje månad eller varannan vecka. Det är som en liten bokklubb.” Tidigare Spurs spelare som Manu Ginobili, Lonnie Walker VI och Marc Gasol är alla skickliga läsare. Är detta unika förhållningssätt till spelarutveckling anledningen till att Spurs anses vara den bästa organisationen i ligan?

RELATED ARTICLES

Mest populär