Saturday, December 9, 2023
HemBoxingFrancis Ngannou har fel att prioritera Tyson Fury Rematch över en potentiell...

Francis Ngannou har fel att prioritera Tyson Fury Rematch över en potentiell Anthony Joshua-kamp

Det som en gång var en dröm är nu verklighet. När Francis Ngannou kom till Frankrike efter att ha slitit hårt i Kamerun, ville han briljera i fyrkantscirkeln. Snabbspola fram till en tid senare, efter att ha slagit sig till toppen i UFC, återgick han till att slå ner jättar i boxningsringen. Ända sedan han rockade Tyson Fury den 28 oktober har han sett till att hans namn tas i samma andetag som andra tungviktare. Det verkar dock som att “The Predator” har blivit fixerad vid “The Gypsy King” och saknar den större bilden. Har han fel att satsa sin karriär för att jaga en revansch med Fury medan Anthony Joshua kliar det efter att ha en go med honom?

När den tidigare UFC-mästaren lämnade boxningsarenan i Riyadh visste han att han hade slagit WBC-mästaren. Trots att Fury står inför ansiktet Oleksandr Usyk, han är villig att vänta månader innan han får en ny spricka på Fury. Han lämnade Fury med en nedskärning som skjutsade Fury vs. Usyk till nästa år, en match som ursprungligen var planerad till den 23 december. Samtidigt skriver den 37-årige MMA-fightern inte på något avtal i hopp om att få tillbaka det igen. Har revanschförälskelsen distraherat honom från att jaga andra värdiga motståndare?

Francis Ngannou: Förblindad av Tyson Fury-besattheten

Ngannou upprepade nyligen sin önskan att vänta på Fury-revansen. Han sa till TMZ, “Jag skulle vara villig att vänta (på att Fury ska slåss mot Usyk). Jag vet att de kommer att slåss. De hade redan ett kontrakt.”

“Så de kommer att slåss någon gång i februari istället för den 23 december, vilket är mitt fel. Jag skulle inte ha klippt honom. Han skulle ha kämpat den 23 december. Och kanske skulle vi ha kört tillbaka det i början av nästa år”, noterade han med en antydan av stolthet.

Men varken fansen eller promotorerna är intresserade av deras revansch i nuläget. Fansen vet att den kamerunsk-franska fightern gav ett nederlag till Fury och blev rånad. Dessutom lyckades kampen inte skapa spänning och led ekonomiskt. Inrättandet av evenemanget i Riyadh innebar att PPV strömmade under dagen i USA.

Därför kom inte rapporterna om Fury vs. Ngannous PPV-konflik som sålde endast 67 000 PPV som en överraskning för vissa. Ändå är uppställningen av bigshots som är hungriga efter att ha köttet av Ngannou lång.

Kanske lite av Anthony Joshua, Deontay Wilder eller till och med Derek Chisora

Mitt i Ngannous djupt rotade önskan om en revansch, Eddie Hearn pushar Anthony Joshua som Ngannous nästa motståndare. Den brittiska promotorn sa till BBC: “När vi börjar planera AJ:s kommande sex till 12 månader, vill vi bara veta om det är ett alternativ.”

Joshua har ingen kamp uppställd och tränar just nu med Derrick James. Till skillnad från Fury, som fortfarande fokuserar på Usyk. Joshua har skapat ett namn för sig själv som den främsta tungviktaren, och hans färdigheter är oöverträffad. Ngannou är dock inte redo att slåss mot Joshua, åtminstone inte i år.

Som Ngannou sa till TMZ, “För det första är det för tidigt. För det andra är mitt fokus, när det gäller boxning, en revansch med Tyson. Det är det viktigaste för mig just nu. Allt annat för boxning kommer efter.”

Likaså ryktena om Ngannou att stänga ett avtal med Deontay Wilder för två slagsmål har också fått draghjälp. Derek Chisora drog sig inte för att slänga in sitt namn när han ropade ut Ngannou. Därför kan Ngannou välja bland de tre i en storsäljande PPV och inte uthärda ångesten av att vänta på en Tyson Fury-revansch.

Tiden rinner också ut för Ngannou när han väntar på Fury. Medan vissa har glömt att han har ett kontrakt med PFL, minns kampfansen hans kontroversiella utträde från UFC och hans fram och tillbaka med Dana White. Har han verkligen råd att vänta?

PFL-kontraktet och hans MMA-skyldigheter

Ngannous kontrakt med PFL ger honom friheten att förverkliga sin boxningsdröm. Han måste dock, någon gång, återvända till MMA. Troligtvis blir det första halvan av nästa år.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Francis Ngannou (@francisngannou)

Den tunga fightern kan inte jonglera mellan två boxnings- och MMA-läger på några månader. Han måste återhämta sig och anpassa sig därefter. Ju mer han väntar på Fury, desto mer avbryter han sin dröm. Ngannou måste också komma ihåg att han inte blir yngre.

Vad tycker du om att Francis Ngannou jagar en revansch med Tyson Fury? Vem tror du är den bästa matchen för Ngannou härnäst? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär