Wednesday, December 6, 2023
HemBoxingFrancis Ngannou avslöjar karriärplaner samtidigt som han gör stora anspråk på potentiella...

Francis Ngannou avslöjar karriärplaner samtidigt som han gör stora anspråk på potentiella Anthony Joshua och Deontay Wilder Fight

I ett nyligen avslöjande på Last Stand Podcast, kraftpaket Francis Ngannou delade med sig av sitt perspektiv på det återstående kapitlet av hans lysande fightingkarriär. Han avslöjade planer för sin karriär och väckte intriger och spekulationer över hela sportvärlden. När klockan tickar har Ngannou, som har vågat sig utanför MMA-sfären, uttryckt en tydlig preferens för att utmana crème de la crème i boxningsvärlden.

Ngannou, som gjorde sin boxningsdebut nyligen, har blivit ett samtalsämne efter hans kamp med Tyson Fury, där Fury vann en mödosam seger med delat beslut över Ngannou. Även om det skulle vara tråkigt att se Ngannou gå i pension, väntar vi med kvarhållna andetag för att se vem Ngannou tycker är en formidabel motståndare att möta i den sista delen av sin kampsportresa.

Francis Ngannou funderar på att gå i pension

Francis Ngannou avslöjade på Last Stand Podcast att han har ungefär åtta slagsmål kvar i sig innan han hänger upp handskarna. Ngannous önskan om pugilistisk excellens var påtaglig när han avfärdade möjligheten att möta Derek Chisoraväljer istället en konflikt med Deontay Wilder.

Enligt den kamerunskfödda fightern har en match mot Wilder större vikt än en uppgörelse med Anthony Joshua. Denna uppenbarelse sätter scenen för en spännande berättelse när Ngannou funderar över sin väg till storhet i den söta vetenskapen. När intervjuaren frågade Ngannou, “Vilken är en större kamp mellan dig och Deontay Wilder eller dig och Anthony Joshua?” Ngannou svarade flitigt och snabbt: “Deontay Wilder.”

Lockelsen med Ngannous resa ligger inte bara i hans råa kraft och burdominans utan i det djärva språnget in i en ny disciplin. Idén om en blandad kampsportare som vågar sig in i boxningsringen är inte oöverträffad, men Ngannous karisma och knockout-förmåga lovar ett spektakel som överskrider gränserna för båda sporterna.

Ngannou, som visade sin senaste boxningsförmåga i ringen i en debutmatch mot Tyson Fury, har fans som väntar med hållna andetag på att han ska göra ett återinträde på arenan. Å andra sidan avslöjade ‘The Bronze Bomber’ nyligen sina avsikter att kliva in i oktagonen, vilket sällan någonsin görs av en boxare.

Wilder vill göra ett sällsynt crossover-drag

Deontay Wilder överväger att gå från boxning till MMA. Uttrycker sitt intresse för att tävla med 4 oz. Handskar, ser Wilder sig själv som en formidabel kraft i oktagonen, som betonar hans önskan att engagera sig i mark-och-pund-taktik. Även om han inte har nämnt en specifik motståndare, riktas rampljuset mot en potentiell sammandrabbning med Francis Ngannou, särskilt efter Ngannous imponerande prestation mot Tyson Fury.

PFL grundare Donn Davis föreställde sig till och med en kamp med blandade regler mellan Wilder och Ngannou 2024. Även om Wilder inte officiellt har uttryckt intresse för PFL, ger möjligheten till en lukrativ matchup och en potentiell korspromotion ett spännande lager till historien som utvecklas. Scenen är redo för en potentiell superkamp 2024, beroende på rätt ekonomiska incitament och en övertygande motståndare.

När Ngannous nedräkning till pension tickar iväg skapar utsikten att se honom navigera i boxningens krångligheter en narrativ krok som överskrider gränserna för traditionella sporter. Frågan hänger nu kvar i luften: Kan MMA-fenomet erövra ett nytt rike och etsa in sitt namn bland boxningseliten? Svaret kan komma att utvecklas i de återstående kapitlen av Ngannous långa karriär, en resa som lovar spänning, oförutsägbarhet och tjusningen av att korsa okända territorier.

RELATED ARTICLES

Mest populär