Monday, December 4, 2023
HemeSportsFrån Spider-Man till Final Fantasy XVI: Topp 5 exklusiva PlayStation 5-spel som...

Från Spider-Man till Final Fantasy XVI: Topp 5 exklusiva PlayStation 5-spel som fans bör hålla ett öga på för 2023

PlayStation 5-ägare har haft tur när det gäller spel. Från Horizon Forbidden West till God of War: Ragnarok, det har inte funnits någon brist på kvalitetsenspelarupplevelser på Sonys konsol.

Det enda som hade många PlayStation 5-användare oroliga var bristen på spel som var speciellt gjorda för PlayStation 5. Det finns en vanlig uppfattning bland PlayStation 5-ägare att när utvecklare gör spel för både PlayStation 5 och 4, måste de göra flera kompromisser på grund av den begränsade kraften hos PlayStation 4 jämfört med nästa generations efterföljare.

Men det verkar som att 2023 skulle bli året då vi skulle börja se fler spel speciellt gjorda för PlayStation 5. Så låt oss ta en titt på några spel som explicit utvecklas för PlayStation 5.

Final Fantasy XVI

Detta är den senaste delen i den långvariga japanska rollspelsserien Final Fantasy. Det har varit under utveckling exklusivt för PlayStation 5 i flera år nu men tillkännagavs först i september 2020.

Fans älskar dess bilder och detaljerna som de har; det verkar som om de inte lämnar en enda sten ovänd i att göra det här spelet till ett visuellt spektakel på PlayStation 5. Det finns också nyheter om att det här spelet är klassat som Moget för S*x Scenes och Hate crimes, vilket är det första för serien.

Marvel’s Spider-Man 2

Insomniac tillkännagav detta spel vid avtäckningen av PlayStation 5-konsolen. Det skulle fungera som en direkt uppföljare till det hyllade superhjältespektaklet 2018. Det har inte funnits en gameplay-trailer för det här spelet för att visa upp dess grafik än.

Men med tanke på hur bra Spider-Man 2018 och Miles Morales ser ut, förväntar sig fansen att uppföljaren ska överträffa dem på alla sätt.

Järv

Detta actionspel baserat på den berömda Marvel-seriefiguren utvecklas också av Insomniac-spel. Det här spelet sägs vara på väg till PS5 2023.

Och precis som fallet är med andra Insomniac-spel, förväntar sig fansen att det ska vara mycket imponerande i den visuella avdelningen. Även om några speldetaljer om detta spel saknas, sägs det att det här spelet kanske skulle vara en Hack and Slash-titel i linje med 2019 Wolverine-spelet, som utvecklades av Raven Software.

Rise of the Ronin

Ett mörkt action-RPG i öppen värld som utspelar sig i det antika Japan. Det här spelet tillkännagavs av Team Ninja exklusivt för PlayStation 5. Spelet som visades porträtterade detta spel som en Open World-anpassning av Nioh. Och om man ska tro på fansen skulle det vara banbrytande.

Vissa fans kallar det också Elden Ring with Ninjas, precis som de kallade Nioh Dark Souls baserad i Kina.

Stellar Blade

För fansen är Stellar Blade Sonys svar på Nintendos Bayonetta. För närvarande, under utveckling under den japanska studion SHIFT UP Corporation, avslöjades detta spel av Sony i september 2022 vid en av deras PlayStation-utställningar.

Detta är ett annat spel som skulle publiceras av Sony Interactive Entertainment. Fansen är verkligen hypade inför detta kommande hack-and-slash-äventyr. Och dessa fans behöver inte vänta särskilt länge, det här spelet är planerat till 2023.

Så det här är de få spel som släpps 2023 som exklusivt skulle komma till PlayStation 5. Genom att dra full nytta av dess hästkrafter, dess RDNA 2-funktioner och dess supersnabba SSD, är fansen mycket ivriga att se vad som är möjligt när utvecklare inte är det begränsad av PlayStation 4.

SE DETTA NU- GTA 6 Varför har spelet försenats så mycket

Vilka av dessa spel ser du fram emot? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär