Sunday, February 25, 2024
HemTennisFrån Roger Federer till Carlos Alcaraz, Tennis's New Wonderkid avslöjar flera generationers...

Från Roger Federer till Carlos Alcaraz, Tennis’s New Wonderkid avslöjar flera generationers idoler

Åldern för storhet i tennis sjunker dag för dag. Unga stjärnor tar upp sporten och orsakar enorma upprördheter på turnén. Från Carlos Alcaraz till Coco Gauff, det finns många exempel som bevisar detta faktum. Bland dem är namnet på en kommande stjärna, Joao Fonseca. Den brasilianska wonderkid är bara 17, men han har redan fångat tennisvärldens uppmärksamhet. Han är världsnummer 1 i ITF Junior-rankingen och vann US Open Junior Championship tidigare i år. Nyligen öppnade han upp om talanger över generationer, Roger Federer och Carlos Alcaraz.

Amerikas favoritvideo idag

Fonseca har vunnit två titlar i år på juniorkretsen och är ett av de stora namnen för framtiden. Här är vad han sa om Federer och Alcaraz.

Den brasilianska sensationen idoliserar Roger Federer och Carlos Alcaraz

Nyligen var den 17-åriga Fonseca inblandad i en intervju med Marca. Under den intervjun pratade han om olika ämnen – från hans tidiga dagar i tennis till hans framtidsutsikter. Dessutom pratade han också om sina idoler. Med både en ung och en erfaren spelare på sin lista över spelare han ser upp till, kan Fonesca ha en ljus framtid framför sig.

När han fick frågan om sina idoler när han växte upp, svarade Fonseca: “Min idol var alltid Roger… Förra året gick jag till Ferrero Academy i Villena för att förbereda mig för Roland Garros. Jag skadade min vänstra handled och jag kunde inte träna tillsammans med Carlos Alcaraz, även om jag kände både honom och Ferrero. I Rio tränade vi.”

Vidare fortsatte han med att tillägga, “Han är en idol vid 20 år gammal. Han är nästan i min ålder, och han är en inspiration för alla unga i vår generation. Han har alla vapen, han är alltid fokuserad…”

Påminner om “patologiskt avundsjuka” Roger Federers brutala inställning, och Novak Djokovic-fansen trollar ondskefullt den schweiziska Maestro för utmärkelser för sportmanship

Fonsecas största ögonblick i karriären kom vid US Open juniormästerskapen där han vann titeln. Därefter fick han ett särskilt omnämnande från Roger Federers mångmiljardsatsning.

Joao Fonsecas stora seger hamnar i rampljuset

Roger Federers varumärke, ‘On’, firade US Open juniormästare tillsammans med den briljanta prestationen av den amerikanska sensationen Ben Shelton. Det officiella Instagram-handtaget för ‘On’ delade en bild på Fonseca vid turneringen.

När vi gratulerade honom för hans insatser löd bildtexten “Junior Grand Slam-mästare. @joaoffonseca. Wow. Bara wow. #DreamOn.” Det var ett speciellt ögonblick för 17-åringen, som blev omnämnd av sin idols mångmiljardsatsning. Likaså fick Shelton, som tog sig till US Open-semifinalen, enormt beröm.

Kan Joao Fonseca göra det stort under de kommande åren? Låt oss veta dina åsikter i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär