Thursday, November 30, 2023
HemWweFrån Brock Lesnar till Roman Reigns, här är 5 tidigare och nuvarande...

Från Brock Lesnar till Roman Reigns, här är 5 tidigare och nuvarande WWE-superstjärnor som en gång var en del av NFL

Många WWE-fans vet att Dwayne Johnson vid ett tillfälle verkligen ville bli en del av NFL. Tyvärr, eller lyckligtvis, fungerade det inte för honom och vi känner Johnson som WWE och Hollywoods superstjärna som han är idag. Men några tidigare och nuvarande WWE-stjärnor fick en chans att uppfylla sin dröm.

Här är 5 av de WWE-brottare som tog sig till NFL.

1. Goldberg

Långt innan vi kände Goldberg som monstret som levererade dundrande hammare, försökte han ta sig till NFL. Hans kärlek till fotboll började i slutet av 80-talet när han fick ett stipendium för att gå på University of Georgia. Där spelade han collegefotboll för Georgia Bulldogs. Goldberg slog guld när han valdes ut av Los Angeles Rams i den 11:e omgången av 1990 års NFL-draft.

Goldberg fortsatte att spela fotboll även utanför NFL med Sacramento Surge of the WLAF 1992 och Sacramento Gold Miners of the Canadian Football League 1993. Han var också en del av NFL-laget Atlanta Falcons från 1992 till 1994. Senare, Carolina Panthers valde att rekrytera honom i 1995 års NFL expansion draft. Han spelade dock aldrig en match för laget och släpptes därefter från laget. Tyvärr fick Goldbergs fotbollskarriär ett abrupt slut när han slet bort sin nedre del av magen från bäckenet. Goldberg talade en gång till och med på The Pat McAfee show om hur han drömde om att spela i NFL.

2. Brock Lesnar

Brock Lesnar har provat sina händer i flera sporter, från amatörbrottning till proffsbrottning till MMA. Men inte många vet att han en gång sysslade med NFL. Efter WrestleMania 20 2004 lade Lesnar sin WWE-karriär på is och bestämde sig för att satsa på en karriär i NFL.

Lesnar presterade riktigt bra på NFL Combine samma år. Detta ledde till att The Minnesota Vikings uttryckte ett intresse för att signera Lesnar i juni 2004. Tyvärr råkade Lesnar ut för en motorcykelolycka i april och fick flera skador tillsammans med en dragen ljumske. Detta försenade honom med att registrera sig av Minnesota Vikings. Men han återhämtade sig helt från sin ljumskskada och signerades av Vikings den 27 juli. The Beast Incarnate spelade i flera försäsongsmatcher men släpptes av Vikings den 30 augusti. Senare fick han en inbjudan att spela som representant för Vikings i NFL Europa. Men han tackade nej till erbjudandet eftersom han inte ville lämna USA.

3. Romerska regeringar

Tribal Chief, precis som sin kusin Dwayne Johnson, hade också sina drömmar om att ta sig till NFL. Efter att ha spelat fotboll i skolan i 3 år fortsatte han att spela collegefotboll med Georgia Tech Yellow Jackets medan han fortsatte sin utbildning vid Georgia Institute of Technology.

Senare 2007 signerades Reigns av Minnesota Vikings i maj efter att ha gått odraftad under 2007 års NFL-draft. Det var då han fick diagnosen leukemi och släpptes senare samma månad. I augusti fick han kontrakt med Jacksonville Jaguars. Men tyvärr släpptes han mindre än en vecka senare innan NFL-säsongen 2007 började. Slutligen, 2008, skrev Edmonton Eskimos från Canadian Football League (CFL) på Reigns för sitt lag. Han spelade en säsong med eskimåerna och var med i fem matcher. Men Reigns drabbades av ett välbekant hjärtesorg än en gång när eskimåerna släppte honom i november 2008 och det var då han bestämde sig för att dra sig tillbaka från professionell fotboll.

“killar jobbar för mycket”: WWE-legenden kommer till Roman Reigns försvar över hans matchräkning 2023

4. Baron Corbin

För folk som inte vet, Baron Corbin var rumskamrat till NFL-stjärnan Pat McAfee redan 2009. Detta var när Corbin tecknades med Indianapolis Colts i april 2009. Han släpptes av Colts i augusti och tecknades om igen. för att återigen släppas i september.

Corbin gick sedan med i Arizona Cardinals träningslag i december 2009. Han skrevs sedan på ett terminskontrakt i januari 2010. Men släpptes av Cardinals i september och skrev på till lagets träningslag samma månad. Sedan i januari 2011 skrevs han återigen på ett terminskontrakt med Cardinals. Men tragedin slog till igen i september 2011 när han släpptes ännu en gång. Efter det avslaget bestämde han sig för att göra en karriär inom proffsbrottning genom att gå med i NXT 2012.

5. Ron Simmons

WWE-fans känner kärleksfullt till Ron Simmons aka Farooq som en del av “skyddsbyrån” The Acolytes och mest för hans komiska slagord “DAMN” under The Attitude Era. Men innan hans dagar med Acolyte och Nation Of Domination i WWE spelade Simmons professionell fotboll i NFL.

Redan 1981 valdes Simmons i den sjätte omgången av NFL Draft. Han spelade sedan för Cleveland Browns 1981 och 1982. Efter det fortsatte han att spela för Tampa Bay Bandits från 1983 till 1985 i United States Football League (USFL). Ex-WWE brottaren Lex Luger var också en del av Tampa Bay Bandits under den tiden.

Men vem av ovanstående 5 är din favorit när det gäller professionell fotboll?

RELATED ARTICLES

Mest populär