Saturday, December 9, 2023
HemSoccerFramför Lionel Messi, Zinedine Zidane förnekar honom för hans ex-lagkamrat i Barcelona...

Framför Lionel Messi, Zinedine Zidane förnekar honom för hans ex-lagkamrat i Barcelona som den “tuffaste” att spela mot

Zinedine Zidane är ett av de största namnen som någonsin prydt fotbollsplanen. Även som tränare har fransmannen lyckats skriva in sitt namn i historieböckerna. Under hela sin resa som spelare har den legendariske mittfältaren mött otaliga ikoniska spelare. Men i ett överraskande avslöjande pekade Zidane nyligen ut en tidigare Barcelona-lagkamrat till Lionel Messi som spelare betraktar han som sin “mest formidabla” motståndare.

På samma sätt, även som tränare i Real Madrid, har Zidane ofta mött Messis vrede. Ändå har den legendariska nr 5 avfyrat ett oväntat svar framför La Pulga som också kan höja ögonbrynen hos många.

Vem är den tuffaste motståndaren som Zinedine Zidane någonsin mött?

För bara några timmar sedan ägde en av de mest ikoniska mötena rum i fotbollens historia. Lionel Messi och Zinedine Zidane korsade vägar med varandra. Den här gången, snarare utanför planen, satte sig båda ner för en lång intervju. Intressant nog fick argentinaren möjligheten att fråga Zidane vem som var den tuffaste motståndaren han någonsin mött.

Till vilket Zidane svarade: ”Tja, inte den tuffaste spelaren, men den svåraste i den meningen att han var väldigt bra. Inte svårt i den meningen att han ville slå dig, vet du? Men den svåraste var Paolo Maldini, för han var väldigt smart, intelligent på fältet.” Då tog mittfältaren plötsligt namnet på Messis tidigare lagkamrat i Barcelona, ​​Lilian Thuram.

Medan han avslutade om Maldini, sa han, “Ibland var jag framför honom (Maldini) och väl…och Thuram. Han var tuff. När han är i ditt lag är du glad. Men om han spelar mot dig, så är du inte det.” Intressant nog tog Lionel Messi också framåt samtalet genom att hålla med fransmannen om att Thuram är tuff att spela mot.

Noterbart var att Thuram och Messi delade ett omklädningsrum mellan 2006 och 2008. Det var perioden tills Thurams karriär med Barcelona varade, då han hängde på sig stövlarna efter det. Trots att han inte tog argentinarens namn under hans tidigare svar, hyllade Zidane Messi i samma intervju.

Vad sa Zidane om Lionel Messi?

I intervjun gav Zidane beröm över La Pulga och sa att spelaren visade en djup kunskap om vad som behövde göras i varje ögonblick. Han sa, “Det är bara ett ord “Magic”. För i slutändan, vad jag gillar, menar jag, Leo och jag är inte tillsammans varje dag. Så idag är en viktig dag för mig eftersom jag kan berätta för honom hur mycket jag beundrar honom.”

Efter det betonade den franska världsmästaren att även om det kan finnas några få utvalda spelare med en djup förståelse för spelet, så finns det verkligen bara en Lionel Messi. Zidane hävdade också att det fanns ett samband mellan de två, eftersom han visste vad han skulle göra härnäst. Faktum är att några hjärtvärmande ord delades som “spel känner igen spel”.

RELATED ARTICLES

Mest populär