Sunday, February 25, 2024
HemNFLFrågor reser sig om NFL:s säkerhetspolicy för spelare som Michael Pittman tack...

Frågor reser sig om NFL:s säkerhetspolicy för spelare som Michael Pittman tack och lov inlägg “Olaglig träff”

Känslorna stiger när grundserien närmar sig sitt slut. Med bara några få matcher kvar betyder det att fler lag är redo att göra allt som krävs för att vinna, till och med riskerar några böter. Indianapolis Colts wide receiver, Michael Pittman Jr, fick en smak av det själv på Thursday Night Football i matchen mot Pittsburgh Steelers.

Amerikas favoritvideo idag

Steelers’ Safety, Damontae Kazee, sänkte huvudet och kraschade brutalt in i Pittman i en frontalkrock. Breddens huvud slog skrämmande bakåt och han låg orörlig på gallret. Han kördes av planen och kontrollerades för hjärnskakning. Lyckligtvis rensade han det nästa dag, men detta har väckt frågor om huruvida ligan verkligen värdesätter spelarnas säkerhet.

Michael Pittman tappar minnet av kollisionen

Dov Kleiman tog till X för att dela en intervju med Michael Pittman där han pratade om kollisionen och dess efterdyningar. Han sa att även om han inte trodde att träffen var ren eller laglig, trodde han inte heller att Kazee avsåg att det skulle hända. Han sa att han inte ens kom ihåg att träffen ägde rum. “Jag tänkte: ‘Åh, s**t, vad hände just?'”

Han sa också att träffen var så allvarlig att han kunde “stiga upp och gå”, bara på grund av Guds nåd. Han rensade NFL:s hjärnskakningsprotokoll, men laget har listat honom som “tveksam” för matchen mot Atlanta Falcons på söndag. När det gäller Kazee stängdes han omedelbart av från matchen och stängdes av resten av säsongen utan lön. Det kommer att uppgå till totalt 208 000 $.

“Definitivt inte”: Nick Sirianni krossar åsikter om att bänka Jalen gör ont bland Eagles QB:s hälsorykten

Även om Pittman själv sa att han inte ville att Kazee skulle bli avstängd, undrar vissa om ligans spelarsäkerhetspolicy ens är tillräckligt bra för att skydda spelare från sådana träffar.

Gör ligan tillräckligt för att skydda sina spelare?

Ligan har avslöjat en oroande statistik. Av de 32 007 spelningarna den här säsongen resulterade bara 1,09 %, eller 350 av dem, i böter eller disciplinära åtgärder. Bara under vecka 14 samlade NFL in över $248 679 i böter. Även om NFL hävdar att de har en robust uppsättning “spelrelaterade regleröverträdelser” som kan resultera i “ansvarsåtgärder”, visar antalet skador att det inte har fungerat som en avskräckande effekt för spelare.

Pittman är den ledande wideouten i laget och hade passerat milstolpen på 1 000 yard innan han drabbades av hjärnskakningsskadan. Han har också spelat in 99 mottagningar den här säsongen. Kommer hans frånvaro på söndag i matchen mot 6-8 Falcons att rubba 8-6 Colts rekord? En förlust kan också krascha deras AFC-slutspelsdrömmar.

RELATED ARTICLES

Mest populär