Wednesday, December 6, 2023
HemBoxing"Förtryck, mord och förstörelse": Muhammad Alis dotter höjer rösten för arbetare i...

“Förtryck, mord och förstörelse”: Muhammad Alis dotter höjer rösten för arbetare i Kongo koboltgruva får ingen bevakning från mediakällor

I en värld full av olyckor och orättvisor står en kvinna som en kraftfull förespråkare för förändring. Dottern till den legendariska och karismatiska boxaren Muhammad Alikänd för sin boxningsförmåga i ringen, har tagit upp uppgiften att uppmana till fred och rättvisa i landet Demokratiska republiken Kongo. Maryum Alien komiker och artist, är Muhammad Alis äldsta dotter, som försöker få fram grymheter i Kongo.

Nyligen vände Maryum Ali sig till Instagram och delade med sig av sitt uppdrag att ge hopp och helande till en region gripen av kaos. Enligt en rapport från UNICEF2021 och 2022 rankades DRC högst för våld mot barn från väpnade styrkor och andra militanta grupper. Genom sitt inlägg på sociala medier höjde Maryum sin röst mot dessa grymheter som begås mot koboltgruvarbetare som mainstream media vägrar att täcka.

Muhammad Alis dotter hävdar att koboltarbetare lever på 2 dollar per dag

Maryum, som kastade ljus över frågan, skrev: “Förtryck, mord och förstörelse är inte en tävling vars liv ska värderas mer eller mindre.” Hon fortsatte med att avslöja något som media var ovilliga att ta upp i landet Kongo. “Jag vill dela information om andra frågor och platser som inte får nyhetsbevakning”, skrev Maryum.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Maryum “May May” Ali (@maymayaliofficial)

Hon tillade vidare att människor i Kongo har mötts av våld sedan 1996, vilket kostade cirka 6 miljoner oskyldiga liv. “DR Kongo har mötts av väpnat våld sedan 1996, med uppskattningsvis 6 miljoner människor dödade”, skrev Maryum. Dödsfall är dock inte omfattningen av resultatet av den pågående konflikten i Kongo. Maryum föreslog till och med att över 5,6 miljoner människor har varit på flykt sedan konflikten började.

Maryum tillade vidare att krisen förvärras ännu värre av proxykrig och våld som används för att utnyttja människorna där. “(DR Kongo) har plågats av proxykrig och våldsamt utnyttjande”, skrev Alis dotter. Dessutom är turbulensen i Kongo sammanflätad med dess ekonomiska, politiska och tribala infrastruktur.

Senare i meddelandet på Instagram betonade Maryum koboltgruvarbetarnas kamp genom att lyfta fram kampen om naturresurserna i landet. Hon underströk det faktum att 70 % av världens kobolt kommer från Kongo. Men de människor som bryter dessa resurser drar aldrig nytta av det. “70% av världens kobolt används i bilbatterier och tekniska enheter, men folket drar inte nytta av det”, skrev Maryum. Hon avslutade budskapet med det faktum att de flesta är omedvetna om eller väljer att förbise. “Många lever på bara $2,00 per dag”, skrev Maryum.

Med det skenande våldet som tar över landet Kongo, har Maryum tagit upp manteln för att belysa saken. Hur mycket detta enstaka inlägg kommer att påverka världen återstår dock att se. Vad är dina tankar om de grymheter som bedrivs i landet Kongo?

RELATED ARTICLES

Mest populär